İstanbul Barosu Genel Kurulu’nda konuşması "Kobani" eylemi ile kesilen Baro Başkanı Doç. Dr. Ümit Kocasakal, "Evet, Ayn el-Arap’ta yaşananlar bizi de üzüyor. Ama bu duyarlılığı Hocalı’da da gösterelim, Türkmenler’de de gösterelim. Her yerde gösterelim” ifadelerini kullandı.

İstanbul Barosu Genel Kurulu İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde başladı. Yönetime yeniden aday olan Doç. Dr. Kocasakal’ın kürsüde yaptığı konuşma, bir grup avukatın "Kobani" eylemi ile kesildi. Eylem ardından konuşmasına devam eden Kocasakal eylemcilere atıfta bulunarak, "Evet, Ayn el-Arap’ta yaşananlar bizi de üzüyor. Ama bu duyarlılığı Hocalı’da da gösterelim, Türkmenler’de de gösterelim. Her yerde gösterelim” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin önünde zor günler olduğunu ifade eden Kocasakal, "Önümüzde çok çetin günler var, öyle gözüküyor. Bu hukuk mücadelesini en üst seviyeye çıkarmak zorundayız. Bunun içinde birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmemiz gerekiyor. Bunun değerlendirmesi size aittir. Ama biz bu iki yıl içinde hiç kimseyi dışlamadık. Herkesi kucaklamaya çalıştık. Hiç olmadığımız gibi görünmedik. Siyasi görüşlerimiz bir yana, kim hukuksuzluğa maruz kalmışsa herkesin yanında olduk. Bununla birlikte ilkelerimizden zerre kadar ödün vermedik. Yani Cumhuriyet’in kuruluş felsefesi ve değerlerinden, ülkemizin devletin milletiyle bölünmez bütünlüğünden, üniter devletten, Atatürk İlke ve Devrimlerinden, Anayasamızın değiştirilemez ilkelerinden, laik, demokratik, sosyal, hukuk devletinden zerre kadar ödün vermedik ve vermeyeceğiz. Bunu herkes böyle bilsin. Bu ilkeler tartışmaya açılmayacaktır. Yine herkes bilsin ki; hiçbir kimsenin gücü Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmaya, bu bayrağı gönderden indirmeye yetmeyecektir. Bütün bunları yaparken de etnik, mezhep, siyasi görüş bunları bir yana bırakalım" dedi

Başkan adayların Genel Kurul’daki konuşmaları devam ediyor.