KAYSERİ (AA) - Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 230 milyon lira olan 2015 yıl bütçesini 192 milyon 895 bin lira harcamayla yaklaşık yüzde 85 oranında gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Çolakbayrakdar, düzenlediği basın toplantısında, belediyenin 2015'teki çalışmaları hakkında bilgi verdi.

"Gelişimde, değişimde ve yenilikte süreklilik" sloganıyla başladıklarını çalışmalarını, "proje ve çözüm odaklı belediyecilik" olarak iki ana tema çerçevesinde sürdürdüklerini belirten Çolakbayrakdar, bunun yanında Kocasinan'ı bilimde, sanatta, sporda, sağlıkta merkez haline getirmek için çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Çolakbayrakdar, 2015'te başladıkları Kadın Gelişim Merkezi Projesi'nin yüzde 40'ının tamamlandığını, 2 milyon 393 bin liraya mal olacak merkezin bu yıl hizmete sunulacağını anlattı.

Geçen yıl 8 mahallede semt konağı inşa ettiklerini vurgulayan Çolakbayrakdar, yaptırdıkları 13 sentetik çim yüzeyli futbol sahası için 814 bin lira, 5 basketbol sahası için de 187 bin lira harcama yaptıklarını kaydetti.

Çolakbayrakdar, Kuşçu Mahallesi'ndeki Yamula Barajı kıyısında yapımı devam eden Tatil Köyü ve Mesire Alanı Projesi'nin de bu yıl tamamlanmasının planlandığını ifade ederek, 17 parka 10 bin metrekare dökme tartan zeminli pist yaptıklarını anlattı.

Bu dönemde kaldırım ve yollara kilitli parke ile suni bazalt döşenmesi, muhtar evi yapımı, tarihi Kalaycıoğlu mescidinin restorasyonu, kentsel dönüşüm, asfalt kaplama gibi birçok projeyi hayata geçirdiklerini dile getiren Çolakbayrakdar, 230 milyon lira olan 2015 bütçesini 192 milyon 895 bin lira harcamayla yüzde 85 oranında gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.