KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları'nın (KOMEK) bahar dönemi eğitim öğretim yılı açılış programı ve eğitim çalıştayı yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Zindankale Süleyman Şah Konferans salonundaki programda, belediyecilik hizmetlerinde temel amaçlarının insana hizmet olduğunu söyledi.

KOMEK'in klasik belediyecilik faaliyetlerinden çok öte olduğunu ifade eden Akyürek, "Meslek edindirme kurslarımızda bahar dönemi kayıtları 35 bini geçti. Bu, toplumun ne kadar büyük bir kesimine hitap ettiğimizin göstergesidir" dedi.

Konya'nın özel misyonlu bir şehir olduğunu vurgulayan Akyürek, "Konya, Anadoluyu bize miras bırakan ecdadımızın yönetim merkezidir. Anadolu'nun Türk-İslam vatanı olarak sonraki nesillere bırakılmasına vesile olan bir merkez şehirdir. Konya sadece şehirlerden bir şehir değil, seçilmiş bir şehirdir. Selçuklu da olduğu gibi Osmanlı dönemi ve Türkiye Cumhuriyeti'nde çadırın orta direğidir. Orta direk her zaman sağlam kalmalıdır ki, fırtınalarda, badirelerde, kasırgalarda devlet çadırımız ayakta kalsın" diye konuştu.