Apartman ve sitelerde zaman zaman mahkemelere dahi taşınan tartışmalara neden olan ‘’komşu gürültüsü’’, yeni konut projelerinde tavan, taban, cam ve duvarlarda, ses yalıtımına özel önem verilmesiyle birlikte son buluyor.

İnşaat sektöründeki yoğun rekabet, rakiplerinin önüne geçmeye çalışan firmaları yeni arayışlara yöneltiyor. Özellikle kule konut projelerinde müşterilerine ’sıfır sorun’ vaadinde bulunan firmalar, komşular arasında bazen hayatı çekilmez hale getiren gürültü sorununu yok eden çözümler üretiyorlar.

Konutkent’te yapımı süren Azel Kule de ses yalıtımını olmazsa olmazları arasına koyan projelerin arasında yer alıyor. Azel Gayrimenkul Mali ve Finans Danışmanı Nihat Aslantaş, normal konutlarda 15 santimetre olan kat aralığını, ses emici özelliği bulunan malzemeler de kullanarak 30 santimetreye çıkarttıklarını, ayrıca tüm odalarda ve ortak kullanım alanlarında asma tavan uygulaması yaparak ses yalıtımını pekiştirdiklerini anlattı.

Katlar arasındaki ses yalıtımının yanı sıra Azel Kule’nin mimari projesi hazırlanırken, komşu daireleri ayıran ortak duvarları da minimum seviyede tutarak, gürültünün yan komşuyu rahatsız etmesinin önüne geçtiklerini anlatan Aslantaş, şunları söyledi:

"Bugün inşaat teknolojisi, ses yalıtımını neredeyse yüzde 100 sağlayacak noktaya ulaştı. Yeter ki, firmalar maliyetten kaçınmasın. Azel Kule’de de ses yalıtımı olmazsa olmazlarımız arasındadır. Bu nedenle de maliyet artışına aldırış etmeden teknolojinin tüm imkanlarını kullandık. Kat aralarında ses emme özelliği olan 30 santimetrelik beton kullanıldı, ayrıca 15 santimetre civarında da asma tavan uygulamamız var. Yan daireler arasında da ortak duvarı minimum seviyede tutarak, ses yalıtımını sağladık ve gürültü geçişini engelledik. Tuvalet ve banyoların pis su giderlerinde de diğer dairelere ses gitmesini önleyen malzemeler kullanıldı. Azel Kule’de elektrikli ev aletlerinin, televizyonun, ses sisteminin, köpek ya da diğer evcil hayvanların gürültüsü, artık komşuyu rahatsız etmeyecek, insanlar villada yaşıyormuşçasına rahat hareket edilebilecek. O kadar iddialıyız ki evde düğün yapsanız komşunuzun haberi bile olmaz diyoruz.’’