ÇANKIRI (AA) - Çankırı Karatekin Üniversitesince düzenlenecek bahar şenliklerinde sahneye çıkacak sanatçılara verilmesi planlanan ücretlerin, konserlerin iptal edilmesinin ardından şehit yakınlarına verilmesi kararlaştırıldı.

Öğrenci Konseyi Başkanı Adnan Taha Tuğrul, gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkenin zor günler geçirdiğini ifade etti. Yaşananların üniversite öğrencileri olarak kendilerini de derinden sarstığını dile getiren Tuğrul, öğrenciler olarak bazı kararlar aldıklarını söyledi.

Ülkede şehitler gelirken festival yapmayı uygun görmediklerini vurgulayan Tuğrul, şöyle devam etti:

"Her sene diğer üniversiteler gibi kültür sanat festivalleri ve bahar şenlikleri yaparız. Ankara'daki hain saldırıdan sonra ülkemiz bu durumdayken bu festivali yapmayı uygun görmüyoruz. 9-14 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirmeyi düşündüğümüz Romanyalı şarkıcı Otilia ile Koray Avcı ve Athena konserlerini iptal etme kararı aldık. Sanatçılarımızla da bu konuyu görüştük. Konserde sanatçılara ödeyeceğimiz ücreti şehit yakınlarına vereceğiz."

Konserler için iş adamlarından sponsor desteği sağladıklarını anlatan Tuğrul, "Üniversite öğrencileri olarak ülke bu durumdayken eğlenip, büyük bütçeleri sanatçılara aktarmak yerine şehit ailelerine, şehitlerimizin yetim kalan çocuklarına verilmesine karar verdik. Önümüzdeki günlerde açıklayacağımız proje ile şehit yakınları ve çocuklarımızın bu bütçeden yararlanmasını sağlayacağız" dedi.

Tuğrul, toplanan para hakkında açıklama yapmak istemediğini belirterek, "Umarım bu, ülkemizdeki diğer üniversite ve diğer yönetimlere de emsal teşkil eder. Birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi tüm dünyaya göstermiş oluruz. Ülkemizin başı sağ olsun" diye konuştu.