KONYA (AA) - Konya Avukatlar Platformu, Konya Baro Başkanı Fevzi Kayacan'ı istifaya çağırdı.

Baronun adliye girişinde toplanan platform üyeleri adına konuşan Mustafa Yıldız, baronun, yargının kurucu unsurlarından avukatların meslek kuruluşu olduğunu söyledi.

Baro başkanının mesleki dayanışmayı sağlama, hukukun üstünlüğünü koruma, mesleki sorunları çözme, birlik ve beraberliği kuvvetlendirme çabasında olması gerektiğine dikkati çeken Yıldız, aradıkları vasıfları taşıdığı düşüncesiyle geçen yıl ekimdeki seçimde Kayacan'a oy verdiklerini dile getirdi.

Yıldız, seçimin üzerinden geçen 7 ayda Kayacan'ın güvenlerini boşa çıkardığını belirterek, şunları kaydetti:

"Birlik ve beraberliği koruyucu değil, ötekileştirici dil kullanma yolunu seçti. Yargının sorunlarını adil ve objektif dile getirme yerine, yargının yıpranmasında ciddi anlamda payı olan yapıyı koruyucu tavırlar içine girdi, o yapının diliyle konuşma yolunu tercih etti. Sorunları çözen değil, sorun üreten yaklaşımı nedeniyle bulunduğu makamı yıpratarak, tüm avukat camiasının itibar kaybına sebep oldu. Gelinen nokta bizi ziyadesiyle üzmektedir. Pasif şekilde süreci seyretmeyi, meslek kuruluşumuzun yıpranmasına sessiz kalmayı hukukçu kimliğimize yakıştıramadık."

Seçtiklerini denetlemenin ve oylarına sahip çıkmanın en tabii hakları olduğunu düşündüklerini aktaran Yıldız, "Sayın başkana sesleniyoruz, oylarımızı geri çektiğimizi ve meşruiyetinin kalmadığını bilmesini istiyoruz. Gereğini yapmasını bekliyor ve istifaya davet ediyoruz" ifadesini kullandı.