KONYA (AA) - Beyşehir ilçesinde sokak hayvanları ve doğadaki yabani hayvanların beslenmesi için muhtelif alanlara yem, sakatat, bayat ekmek ve lahana gibi yiyecekler bırakıldı.

Beyşehir Kaymakamlığının öncülüğünde gerçekleştirilen çalışmaya katılan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, Beyşehir Belediyesi ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile Avcılar Kulübü üyeleri, Şamlar yolundaki açık alanda milli park görevlileriyle birlikte hayvanlar için sakatat bıraktı.

Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, faaliyetin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, kış mevsiminin gelmesi dolayısıyla bugünlerde yoğun kar yağışı beklediklerini söyledi.

Hayvanların kar ve aşırı soğuklar nedeniyle beslenme sorunu yaşadığını belirten Başıbüyük, "Geçen yıllar da bu durumu göz önünde bulundurarak ilçemizin muhtelif mıntıkalarında yaban hayatı ve sokak hayvanlarını yemleme çalışması yaptık. Bu yıl da aynı uygulamayı devam ettiriyoruz" dedi.

Beyşehir Belediye Başkan Yardımcısı Halim Gümüşel de kış mevsiminde yaban hayvanlarının unutulmaması gerektiğini vurguladı.

Yaban hayvanlarının beslenmesi konusunda vatandaşlarda duyarlılık oluşturmak amacıyla bu programı düzenlediklerine işaret eden Gümüşel, "Vatandaşlarımızı bu konuda hassas olmaya davet ediyoruz. Kar altında yiyecek bulamayan hayvanlara evlerini açmalarını istiyoruz" diye konuştu.