KONYA (AA) - Konya'da dün kar maskeli ve silahlı iki kişi tarafından soyulduğu iddia edilen kuyumcu dükkanındaki altın ve paranın, iş yeri sahibinin torunları tarafından çalındığı belirlendi.

Selçuklu ilçesi Bosna Hersek Mahallesi'nde Mevlüt Altunel'e ait kuyumcu dükkanındaki soygun iddiasıyla ilgili soruşturma başlatan polis, iş yeri sahibinin torunları F.Ü ve T.Ü. kardeşlerin ifadeleri doğrultusunda çevredeki güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi.

Yakınlardaki 70 iş yerinin güvenlik kamerası görüntülerini izleyen ekipler, F.Ü. ve T.Ü'nün ifadelerini doğrulayan bulguya rastlamadı.

Polis merkezine götürülen iki kardeş, soygunu gerçekleştirdiklerini itiraf etti.

Şüphelilerden F.Ü'nün emniyetteki ifadesinde, "Dayımla babam iş ortaklığından ayrılacaktı. Biz de dayıma zarar vermek için geceden plan yaptık. Sabah kız arkadaşımla iş yerine geldik. 6 kilogram altın ile 34 bin lira para bulunan çantayı ona verdikten sonra dedemi ve polisi arayıp, dükkanın kar maskeli ve silahlı iki kişi tarafından soyulduğunu söyledik" dediği öğrenildi.

Sağlık kontrolü için Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilen şüphelilerden F.Ü'nün gülümsemesi dikkati çekti.

İki kardeş hakkında "suç uydurma ve hırsızlık" suçlarından işlem yapılacağı öğrenildi.

Dün, Mevlüt Altunel'e ait kuyumcu dükkanına giren kar maskeli 2 şüphelinin, iş yeri sahibinin torunları F.Ü ve T.Ü'yü tüfekle etkisiz hale getirerek, 3 kilogram altın ve 50 bin lirayı alıp kaçtığı iddia edilmişti.

Zanlılarla ilgili delil arayan ekipler, iş yerinin güvenlik kameralarının çalışmadığını belirlemişti.