KONYA (AA) - Üniversite, özel sektör işbirliğinde yeni bir modeli hayata geçiren Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi ve Konya Ticaret Odası işbirliği ile gerçekleşen "Sektör Danışmanlığı" projesi KONTİMDER (Konya Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneği) oda üyelerine anlatıldı.

Rektör Bayram Sade, KONTİMDER binasında gerçekleştirilen programda "Sektör Danışmanlığı" hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Türkiye'de benzeri olmayan bir programın uygulandığını ve Sektör Danışmanlığı'nın öğrenciye vizyon, sektör bilgisi kazandırma, öğrencinin ufkunu açma ve sektöre bir hazırlama programı olduğunu belirten rektör Sade, "22 bin üyesi olan bir odanın üniversitesi olarak öğrencilerimiz sektörü tanıyarak mezun olacak. Biz öğrencilerimize bu programla dünyayı, ülkeyi ve bölgeyi görebilecek bir ufuk açmak istiyoruz. Üniversiteden mezun ettiğimiz birçok öğrencimiz kendi sektöründe çalışacak, bu proje ile sektör çalışandan ne bekliyor onu okulunu bitirmeden öğrenecek, cevabını sektör danışmanından alacak. Verdiğiniz desteklerden ötürü siz firmalarımıza teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

KONTİMDER Başkanı Osman Başaran ise Sektör Danışmanlığı projesinin sektörün sorunlarına çözüm olacağını söyledi.

Başaran, "Sektör Danışmanlığı" aynı zamanda sosyal boyutu da olan bir projedir. Günümüzde iş dünyasının en büyük sorunu nitelikli iş gücü bulamamaktır. Projede emeği geçenlere teşekkür ediyoruz, burada bulanan öğrencilerimizin nitelikli birer meslek sahibi olarak mezun olacak olması bizleri heyecanlandırıyor" dedi.

Program sonunda Rektör Bayram Sade, KONTİMDER Başkanı Osman Başaran’a KTO Karatay Üniversitesi yayını olan ve ilk kez ders kitabı olarak okutulan "Ahilik ve Meslek Ahlakı" isimli kitabını hediye etti.