KONYA (AA) - Konya'da tayini çıkınca ayrıldığı kız arkadaşı ile yeniden birlikte olmak isteyen öğretmene, kızın yeni erkek arkadaşının da bulunduğu bir grup tarafından silah ve bıçak zoruyla kaçırılıp işkence yapıldığı iddia edildi.

İddiaya göre, Konya'da öğretmenlik yaparken Kahramanmaraş'a tayini çıkan A.S'nin (33), kız arkadaşı Didem A. ile yolları ayrıldı. Didem A, ilişkilerinin tekrar başlamasını isteyen A.S'nin bu amaçla gönderdiği cep telefonu mesajlarını, yeni erkek arkadaşı Sefa G'ye gösterdi.

Bir süre sonra Konya'ya gelen A.S, Didem A'nın evine çağrıldı. A.S, burada Sefa G. ve 4 kişinin saldırısına uğradı. Bıçak ve silah zoruyla bir araca bindirilen A.S'ye, Antalya-Konya karayolunun 15. kilometresindeki boş bir alanda beyzbol sopasıyla işkence yapıldı, darp edildi.

Şüpheliler 100 bin lira para istedikleri A.S'yi 3 saatin sonunda, cep telefonunu ve bir miktar parasını gasp ettikten sonra bırakıp kaçtı. Yakındaki özel hastaneye giden A.S, yapılan ilk müdahalesinin ardından korkup kaçtı. A.S, daha sonra bir bankadan çektiği 15 bin lira krediyi, şüphelilere teslim edip, Kahramanmaraş'a gitti.

Olayı öğrenen ailesi tarafından ikna edilen A.S, Konya'ya geldi ve yaşananları polise anlattı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp ve Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Didem A, ev arkadaşı Havva N. ve erkek arkadaşı Sefa G. ile Muhittin G, Yasin G, İsmail A. ve Yılmaz D'yi gözaltına aldı.

"Gasp", "hürriyeti yoksun kılma", "işkence", "kasten yaralama" ve "şantaj" suçlarından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Sefa G, Muhittin G. ve Yılmaz D. tutuklandı. 4 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.