KONYA (AA) - Konya'nın Derbent ilçesinde Aladağ Kış Sporları Merkezi'nin tanıtımı için yöresel kıyafetli kadınlar kızakla kaydı.

Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Aladağ Kayak Merkezi projesini hayata geçireceklerini söyledi. 

Proje kapsamında bölgenin tanıtımı için çalışmaları yoğunlaştırdıklarını ifade eden Acar, nisan ayında Aladağ'ın zirvesi ve eteklerinin karla kaplı olduğunu dile getirdi.

Acar, Aladağ'ın tanıtımı için yeni çalışma başlattıklarını anlatarak, "Şalvarlı kadınlardan, aralarında ihtiyarların da olduğu vatandaşlarımızdan oluşan kayak takımı kuruyoruz. Bu takımlarımız özel kıyafetleriyle kayarak, bölgemizin tanıtımına katkıda bulunacaklar" diye konuştu.

Kurulacak takımlarla kayak yarışmaları düzenleneceğini anlatan Acar, Aladağ'da düzenlenecek etkinliklerle kış sporlarının yapıldığı merkez haline gelmeyi hedeflediklerini bildirdi.

Öte yandan, aralarında şalvarlı kadınların da yer aldığı kişiler, Aladağ'da kızakla kaymanın keyfini yaşadı. Genç kızlar ve yaşlıların kayak tecrübesi, renkli görüntüler oluşturdu.  

Bazı kişiler bastonlarla kar üzerinde yürüyerek, kayak yapacakları alana çıktı. Yaşlılar, burada kızakla kaymanın mutluluğunu yaşadı.