KONYA (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Konya Şubesince başlatılan "Açız, üşüyoruz, ölüyoruz" kampanyası kapsamında 2 tır dolusu un, Suriye'ye yollandı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Konya Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emrullah Eken, uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, Suriye'de savaşın dördüncü yılında insani krizin giderek büyüdüğünü, çocuk, kadın ve yaşlıların açlık ve bulaşıcı hastalığın pençesinde olduğunu söyledi.

Suriye'deki yıkımı tüm dünyanın sükunetle izlediğini belirten Eken, şunları kaydetti:

"Suriye'nin vicdanı olan herkese ihtiyacı var. Bu kapsamda İHH her zaman olduğu gibi mazlumun yanında zalimin karşısında duruş sergilemiştir. İHH tarafından bölgeye bugüne kadar 4 bin 700 insani yardım tırı gönderildi. Konya İHH olarak, yoğun kış şartlarında sesimizi bir kez daha yükseltiyor ve 'Açız, üşüyoruz, ölüyoruz" isimli kampanyamızla mazlumların yanında olmaya devam ediyoruz. En kısa zamanda 10 tır insani yardımı Suriye'ye göndermeyi planlıyoruz. Bu kapsamda hayırseverlerin desteğiyle hazırlanan 2 tır insani yardım tırını Suriye'ye gönderiyoruz. Tırların her birinde 25'er ton olmak üzere toplam 50 ton un bulunmaktadır. Halkımıza verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz."

Yapılan duanın ardından tırlar dualar eşliğinde uğurlandı.