KONYA (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Konya Şubesince başlatılan "Açız, üşüyoruz, ölüyoruz" kampanyası kapsamında içerisinde un, bakliyat ve ayakkabının bulunduğu 2 yardım tırı, Suriye'ye yollandı.

Konya İHH Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, yaklaşık 50 yıldır zulme, baskılara, yolsuzluk ve yoksulluğa karşı mücadele veren Suriye halkının bugün yine toplu kıyıma maruz kaldığını söyledi.

Bugüne kadar Suriye'de yüz binlerce insanın hayatını kaybettiğini belirten Uysal, şunları kaydetti:

"Her zaman olduğu gibi mazlumun yanında, zalimin karşısında olan İHH, 2011 yılının mart ayından bu yana Suriye'de bombaların altında hayati riske rağmen yaşam mücadelesi veren halka barınma, beslenme ve sağlık alanında çeşitli yardım faaliyetlerini sürdürdü. Konya İHH olarak mazlumun yanındaki dik duruşumuzu göstermek amacıyla bugün Konya'dan 2 yardım tırını Suriye'ye uğurladık. Tırlarda bağışçılarımızın destekleriyle temin edilen 25 ton un, ayakkabı, kıyafet ve bakliyat gibi temel ihtiyaçlar bulunmaktadır. '20 günde 10 tır' sözümüzü tamamlamaya yaklaştık. İnşallah yardım tırlarımız Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak."

Yapılan duanın ardından tırlar yola çıktı.