KONYA (AA) - Konya'da bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, bir gazete yayımlanan karikatürü hadisle alay edildiği gerekçesiyle kınadı

Cuma namazı sonrası Şerafettin Camisi önünde toplanan bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri adına basın açıklaması yapan Konya Peygamber Sevdalıları Derneği Koordinatör Sözcüsü Mehmet Zülfi Tan, İslam'a ve Peygamber'e hakaret etmeyi alışkanlık haline getiren zihniyeti kınamak için bir araya geldiklerini söyledi.

Bir gazetenin çeşitli bahanelerle bu tür girişimlerde bulunduğunu ifade eden Tan, "Daha önce de Fransa'daki alçak karikatürleri asma girişiminde bulundukları zaman, Müslüman halkımızdan gerekli tepkiyi alınca bu kez daha sinsice alçaklıklarını göstermişlerdir" dedi.

Söz konusu zihniyetin, Batı'nın kuklası ve Haçlı ruhunun bir versiyonu olduğunu belirten Tan, şunları kaydetti:

"Camilerimizi çatışma alanı haline getirip, yakıp yıkıyorlar. Artık Müslüman halkın bunlara tahammülü kalmamıştır. Bu ülkedeki cesur yürekli yetkilileri, bunlardan hesap sormaya davet ediyoruz. Bu ülkenin hakim ve savcılarını, bunlar hakkında gerekli soruşturmayı açmaya ve gerekli cezaları vermeye davet ediyoruz. Yoksa bu alçaklar, bu ülkede büyük bir fitne ve fesada sebep olacaklar. Allah'ın laneti ve azabı zalimlerin üzerine olsun."

Grup, yapılan duanın ardından dağıldı.