KONYA (AA) - Konya'da Anadolu İnsani Yardım Derneği (AYDER) tarafından temin edilen yardım malzemeleri Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine gönderildi.

AYDER Yardım Deerneği İcra Heyeti Müdürü Ali Öğüt, yaptığı yazılı açıklamada, zulmün başladığı günden beri Suriye'ye 127'inci yardım tırını ulaştırdıklarını belirtti.

Büyük bir yıkımın yaşandığı ve insanların en temel ihtiyaçlarının bile karşılanamadığı Suriye'de, Konyalı hayırseverlerin destekleriyle yardım ulaştırmaya devam ettiklerini belirten Öğüt, "İçerisinde ilaç, un, gıda, ayakkabı, elbise ve battaniyenin bulunduğu 127'inci yardım tırımızı Allah'ın izniyle Suriye'ye ulaştırdık. Konyalı hayırseverlerin destekleri ile varil bombalarının altında yaşam savaşı veren Suriye halkının yanında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Öğüt ayrıca, Suriye'deki katliamın giderek arttığına da dikkati çekerek, "Müslümanlar olarak bu katliamlara duyarsız kalamayız. Bizim safımız bellidir. Mazlumların yanında ve kafirlerin karşısındayız. Yardım tırımız ilerleyen günlerde daha da artacak ve bir nebzede olsa kardeşlerimizin yarasına merhem olmaya çalışacağız" değerlendirmesinde bulundu.