KONYA (AA) - Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, 343 bin metrekarelik en büyük parkı olan Şehir Parkı'nda çalışmalarda sona geldiğini, 14 bin metrekarelik Konya'nın en büyük lunapark alanına oyuncakların kurulduğunu bildirdi.
Hançerli, Karatay'ın en büyük parkı olan Şehir Parkı'nın içerik olarak geniş bir yelpazeye sahip olduğunu söyledi.

Park içerisinde 12 bin 500 metrekare alanda büyük biyolojik gölet, bin araçlık otopark, yürüyüş ve bisiklet yolları, 418 adet kamelya, asma köprüler, izci parkı ve lunaparkıyla her alanda hizmet vereceğini ifade eden Hançerli, lunapark kurulum çalışmalarının başladığını söyledi.

Hançerli, Şehir Parkı içerisinde hizmet verecek olan lunaparkın ihaleye verildiğini, işletme sahibinin modern oyuncaklar kurarak Karatay'a ve Konyalıya hizmet vereceğini kaydetti.

Önümüzdeki aylarda faaliyete geçecek Şehir Parkı'nın, eğlence ve adrenalin sevenlerin cazibe merkezi olacağının altını çizen Başkan Hançerli, Gerim Lunaparkçılık işletmeleri tarafından kurulumu yapılan lunapark içerisinde 4 yaş gurubu çocuklardan, gençlere ve ailelere hitap eden kategorilerde oyuncaklar ve alanlar bulunacağını ifade etti.

Parkta Kanguru, çocuk salıncağı, kano, mini tren, mini atlar, çocuk çarpışan oto, karisör, atlı karınca, ahtapot, otopisto, crazy dance, korku evi, dragon, gondol, yetişkin çarpışan oto, power surge, ranger, kule, adrenalin, kamikaze, discovery ve dönme dolap gibi çeşitli oyuncakların olacağını kaydeden Başkan Mehmet Hançerli, Şehir Parkı ve Lunaparkın hayırlı olmasını diledi.