Muğla’nın Bodrum ilçesinde 4 köpeği öldürülen kadın, suçluları bulana 5 bin TL ödül vereceğini, Çocuk Esirgeme Yurdu’na da 5 bin lira yardımda bulunacağını söyledi.

Yalıkavak Mahallesi’nde 4 köpeği zehirlenerek öldürülen turizmci Deniz Anapan, köpeklerini öldüreni bulana 5 bin lira ödül vereceğini söyledi. Galatasaraylı eski yönetici Turgay Kıran’ın sahibi olduğu ’La Maison’ butik otelde işletmecilik yapan Deniz Anapan’ın 4 köpeği, geçtiğimiz günlerde öldürülmüştü. 1 yaşındaki labrador, 4 yaşındaki çoban ve 6 aylık ’Beyaz’ isimli melez köpeği öldürülen Anapan’ın, ’Patates’ isimli köpeği de bu sabah Plaj Caddesi’nde zehirlenerek telef edildi.

Köpeğini kurtaramayan Anapan, sinir krizi geçirdi. Deniz Anapan, aynı mahallede 2 haftada 11 köpeğin telef edilmesi üzerine, köpekleri zehirleyen kişi ya da kişileri bulana 5 bin TL ödül vereceğini söyledi. Anapan suçluların bulunması durumunda, Çocuk Esirgeme Yurdu’na da 5 bin TL yardımda bulunacağını açıkladı. Deniz Anapan, “Yeter artık, bu insanlık dışı bir olay. Benim köpeklerim geçtiğimiz hafta öldürüldü. Ben bu olaylara bir dur demek için köpeklerimi zehirleyenleri bulana para ödülü vereceğim. Bu sadece temsili bir olay, insanlar bilinçlensin istiyorum” dedi.

"YASALAR DÜZELTİLSİN"

Sokak köpeğinin ölümünün ardından olay yerine giden Bodrum Hayvan Hakları Başkanı Fisun Uslu ise yasaların düzeltilmesini isteyerek, “Yine bir hayvan katliamı yaşadık. Benim bütün vurguladığım, kanunlarımızın yetersizliği. Hayvana yapılan şiddet için, kabahatler kanunu kapsamında mutlaka yeni bir madde eklenmesini talep ediyoruz. Ancak o zaman polis de detaylı bir araştırma yapabilecek. Bu şekilde bu katiller bulunur. Bir an önce bu yasanın çıkmasını istiyoruz” dedi.

Öte yandan, büyük bir üzüntü yaşayan Deniz Anapan, otelin bir köşesine köpeklerinin resimlerini astı.