Körfez Kent Konseyi’nin düzenlediği toplantıda konuşan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez Yarış Pisti’nin kaldırılarak yerine vatandaşların da faydalanabileceği projelerin hayata geçirilmesi için girişimleri başlattıklarını söyledi.

Körfez Kent Konseyi öncülüğünde Tütünçiftlik sahilde bulunan Haneden Kafe’de düzenlenen toplantıya Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, KTO Başkanı Mustafa Efe, Körfez ilçesinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve Kent Konseyi üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan Kent Konseyi Başkanı İsa Taş, 1993 senesinden bu yana Fener Gölü olarak adlandırılan Körfez Yarış Pisti’nden Körfez halkının faydalanamadığını belirterek, “İstanbul Motor Sporları Derneği’ne yarış pisti olarak tahsis edilen bu alandan Körfez halkı yıllardır mahrum bırakılmıştır. Ayrıca ilgili derneğin hafta sonları ilçemizde düzenlenen yarışlardaki ses desibelinin yüksek olması sebebiyle hemşehrilerimiz rahatsız olmaktadır” dedi.

"KÖRFEZ HALKININ İHTİYACINA CEVAP VERMİYOR"

Konuşmasına devam eden Taş, “AB çevre mevzuatı doğrultusunda daha önce mühürlenen alanın ilçemizdeki vatandaşlarımızın yararlanacağı bir alana dönüştürülmesi için belediyemize talebimizi ilettik. 150 bin nüfuslu Körfez halkının ihtiyaçlarına cevap vermeyen, hemşehrilerimizin konutlarıyla iç içe bir bölgede olarak kullanılarak rahatsızlık veren bu alanın tahsisinin kaldırılarak AquaPark olarak inşa edilmesiyle ilçemizde önemli bir eksikliğin giderilmesi amaçlanmaktadır. Hemen yakınımızda Anadolu Yakası Yarış Pisti alanının olması nedeniyle yarışsever dostlarımızın da bu konuda bir kaybı bulunmamaktadır” şeklinde konuştu.

Yaklaşık 200 bin metrekare olan alanının içerisindeki sosyal donatı alanlarıyla birlikte hizmete sunulmasıyla birlikte bölgenin bir cazibe merkezi haline geleceğini belirten Taş “Yarışlar dışında atıl durumda olan bu alanın Körfez nüfusunun hızla artması, genç nüfusumuzun yararlanacağı yeterli alanların olmaması nedeniyle tesisin kaldırılarak fiziki yapının yeniden inşa edilmesi gerekmektedir. Bu alan gençlerden çocuklara yaşlılara kadar herkesin ve doğanın söz sahibi olduğu politikalarla inşa edilerek tamamen bölge halkının kullanımına bırakılmalıdır” dedi.

"TİCARET ODASI OLARAK TAM DESTEK VERİYORUZ"

Toplantıda konuşan Körfez Ticaret Odası Başkanı Mustafa Efe, “Yılardır İstanbul’dan gelen elit grup burada eğlenip gidiyor. Sayıları 50’yi geçmez. Daha önce yaptığımız toplantılarda da katılımcılara Körfez halkına buradan faydalanıp faydalanmadığını sordum. Körfez halkı buradan yararlanamıyor. Onların sıkıntısını biz çekiyoruz, onlar eğlenip gidiyor. Başkanımız sağ olsun bu konuya el attı ve Kent Konseyi de çalışmalara başladı. Biz ticaret odası olarak yeni projelere tam destek veriyoruz. Bu iş mutlaka ve mutlaka olmalıdır. Burası İstanbul’dan gelen zenginlerin eğlence yeri değil, Körfez’de yaşayan vatandaşların eğlence yeri olmalıdır” dedi.

Ardından konuşan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ise, “Burada Körfez ilçemize faydası olamayan tesisler varsa buna müsaade etmeyeceğimizi en başından beri söylüyoruz. Fener Gölü’nün artık halkımızın kullanımına açılması gerekmektedir. Bölge halkına hiç faydası olamayan ve hatta zararı bulunan bu durumu milletvekillerimizle, bakanımızla paylaştık. Gerekli görüşmelerde bulunduk. Onlar da halkın talebi doğrultusunda yarış derneği ile imzalanan protokolün iptal dileceğini söylediler. Körfez halkı burada çok güzel zamanlar geçirebilir ve bölge ekonomisine de katkısı olur” dedi.

Körfez Yarış Pisti’nin kaldırılarak yerine eğlence merkezi yapılmasının bölgeye canlılık getireceğini belirten Baran, “Biz bu projeyle rant elde etmek istemiyoruz. Biz buranın halkımızın kullanabileceği, dinlenebileceği bir alan olmasını istiyoruz ve bu projemiz şimdiden hayırlı olsun diyoruz” dedi.

Yarış pistini kullanan derneğin 1 milyona yakın borcu olduğunu belirten Baran, “Belediye ile imzalanan protokol zamanla askıya alınmıştır. Biz bununla alakalı olarak da hukuki bütün haklarımızı kullanacağız. Yaptıkları işe karşı değiliz ama bunun yeri burası değil” şeklinde konuştu.

Toplantının ardından, Kent Konseyi üyeleri yarış pistinin kaldırılması amacıyla imza kampanyası başlattı.