Ali İsmail Korkmaz’ın öldürülmesi ile ilgili davanın ertelenmesinin ardından konuşan anne Emel Korkmaz, “Duruşma yine ertelendi. 26 Aralık’a ama hala darp edilen kişinin Ali İsmail olmadığını savunuyorlar. Böyle bir şey olabilir mi?" dedi.

Davanın 26 Aralık’a ertelenmesinden sonra adliye çıkışında konuşan baba Şahap Korkmaz, “Savunmalar yalan. Sanıkların savunması ve onları savunan avukatlar gerçekten yalan söylüyorlar. TÜBİTAK’ın, Adli Tıp Kurumunun yalan söylediğini beyan ediyorlar. Hiçbir şeyi kabul etmiyorlar. Her şey apaçıkken yalan söylüyorlar. Bilmiyorum vicdanları nasıl elveriyor. İnşallah hak yerini bulur" ifadelerini kullandı. Anne Emel Korkmaz ise, “Duruşma yine ertelendi. 26 Aralık’a ama hala darp edilen kişinin Ali İsmail olmadığını savunuyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? Bu kadar delil yetmiyor mu onlara? İnanın hayretler içindeyim” diye konuştu.

Korkmaz ailesinin avukatı Ayhan Erdoğan, "Bugün artık hüküm verilmesi aşamasına geçtik. İddia makamı mütalaasında sanık Mevlüt Saldoğan için kasten insan öldürme suçlamasıyla hüküm kurulmasını talep ettik. Diğer sanıklar yönünden 2 sanık yönünden beraat talep etti. Diğer 4 sivil sanık hakkında katı aşarak yaralamadan dolayı bir hüküm kurulması ve bunu da ağırlaştırıcı olarak ölüme sebebiyet vermesiyle ilgili değerlendirdi. Sanık Yalçın Akbulut hakkında da kamu görevlisi olması sebebiyle kastı aşarak ölüme sebebiyet vermenin ağırlaştırıcı bir hükmü ile ilgili olarak 12 ile 16 yıl arasında bir ceza talep etti. Sanık müdafilerin tamamı süre istedi. Yargılamanın sonundayız. Adaletin yerine gelmesi sadece aile sınırlı değil, bu toplumunda beklentisi. Toplumda burada adaletin tecellisini bekliyor" dedi.

Ayhan Erdoğan, olayın sorumluları olarak gördükleri dönemin başbakan, bakan ve amirleri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını da duyurdu.