Korkuteli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce küçükbaş hayvanların sevk ve idaresine yönelik düzenlenen Sürü Yönetimi Benim İşim projesi kapsamında kurs başladı. 25 kursiyerin ilgi gösterdiği kursa bir de bayan kursiyer katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Korkuteli İlçe Müdürlüğü, Türkiye İş ve İşçi Bulma Kurumu (İŞKUR), Korkuteli Sevim-Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle çobanlara yönelik açılan sürü yönetimi kursu başladı.

Veteriner hekim Kudret Burak Uzun tarafından verilen kursa biri kadın 25 kişi katılıyor. 16-40 yaşları arasında çobanlara yönelik düzenlenen kursun 120 saat süreceği ve kursiyerlere, koyun ağılı, keçi barınağı kurabilme, koyun, keçi ırkını seçebilme, küçükbaş hayvanları besleme ve bakımını yapabilme, bulaşıcı ve yetiştirme hastalıklarına karşı koruyabilme yeteneği noktasında eğitim verileceği belirtildi.

Korkuteli’de kalifiye çoban ihtiyacını gidermek maksadıyla düzenleyecekleri eğitim sonunda katılımcılara sürü yönetimi elemanı sertifikası verileceğini dile getiren Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özlem Çağırıcı Armut, “Açılan profesyonel sürü yöneticisi, halk arasında çobanlık denen mesleği profesyonel, sertifikalı hale getirmiş oluyoruz. İlçemiz tarım ve hayvancılık ağırlıklı bir ilçe. Açılan kursla daha teknik, daha profesyonel sürü yönetimi elemanı yetiştirmiş olacağız. Artık bu işin, sürü yönetiminin anneden, babadan, dededen kalma usulle değil, çok bilinçli bir şekilde yapılması gerçeği ortaya çıkıyor” dedi.

Eğitimin İŞKUR aracılığıyla teorik ve uygulamalı gerçekleştirileceğini belirten Çağırıcı Armut, şöyle konuştu: "Teorik eğitimler veteriner hekimler ve ziraat mühendislerince verilecek. Öncelikle eğitim alacak çobanlar belirlendi ve kursumuz başladı. İŞKUR, bu insanlarımıza günlük yevmiyelerini verecek, yol paraları karşılanacak ve sigortalarını yapacak. Amaç, Milli Eğitim Bakanlığı’nın modüler sistemine göre 60 saat teorik, 60 saat pratik eğitim vermek. Hayvan bakımı, besleme, süt verimi, gebelik kontrolü, tohumlama, merada otlatma, yemleme gibi hayvancılıkla ilgili her şey anlatılacak. Çoban istihdam etmek isteyen sürü sahiplerine bu eğitimli çobanları önereceğiz. Bir anlamda sürü sahipleri ile çobanlar arasında köprü olacağız. Sürü sahiplerinin eğitimli çobanlar istihdam etmesi için gayret göstereceğiz.”