ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, çocuk sahibi olamayan yaşlı çift, hayallerini koruyucu aileliğini üstlendikleri 8 yaşındaki Arda ile hayata geçirdi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, TCDD'den emekli olan İrfan (70) ve ev hanımı eşi Emine Yurttaş (60) yıllarca çocuk sahibi olamadı. Arkadaşları ve dostları koruyucu aile olma fikrini önerince Yurttaş çifti, bu konuda ayrıntılı bilgi edinmeye başladı.

Bir arkadaşlarının koruyucu ailesi oldukları Şevval'i tanıyıp seven çift, Şevval'in yine yurtta kalan "Arda" adlı kardeşinin olduğunu öğrendikten sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile temasa geçti. 

Koruyucu aile işlemlerini kısa sürede tamamlayan Yurttaş çifti, Arda'dan bir daha ayrılmadı. 

Çocuk yuvasından alınan Arda'yı gördükten sonra hiç ayrılamadıklarını ifade eden baba Yurttaş, hayatlarının tamamen değiştiğini söyledi. 

"O bizi mutlu etti, bizim altın topumuz. Bilmiyorum o, bensiz yapabilir mi ancak ben, onsuz yapamam" diyen Yurttaş, ellerinden gelen bütün imkanları ona sunmaya çalıştıklarını vurguladı. 

Arda'nın çok söz dinleyen bir çocuk olduğunu dile getiren Yurttaş, "Öğretmenleri, mahalledekiler ve komşularımız Arda'dan çok memnun. Arda yurttan geldiğini ve bizim de koruyucu ailesi olduğumuzu arkadaşlarına ve çevresine rahatça söyleyebiliyor. Arda'nın koruyucu ailesi olduktan sonra hayatımda çok şey değişti. Allah bana ömür verdiği sürece Arda'ya bakacağım. Önceden kahvehaneye çok giderdim. Arda bize geldikten sonra onunla ilgilenmekten kahvehaneye gitmeye fırsat bulamıyorum, gitmeye kalksam da Arda beni geri çağırıyor" diye konuştu. 

Anne Emine Yurttaş ise Arda'nın 1,5 yıldır koruyucu aileliğini yaptıklarını ve her isteğini yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın da koruyucu aile modeli ile birçok ailenin hayatında önemli değişikliklerin olduğunu vurguladı.

Her çocuğun insanın hayatını değiştirdiğini vurgulayan Aydın, "Bu Kurban Bayramı'nda da kurumumuzda kalan onlarca çocuk aile şefkatini koruyucu aile programı ile yaşadı. Çocuklarımıza verdikleri değer ve bu kutsal hizmetlerinden dolayı ailelerimize teşekkür ediyorum" dedi.