Bursa Büyükşehir Belediyesi ve TİKA iş birliğiyle Kosova’dan Bursa’ya gelen dawn sendromlu öğrenciler, İnegöl Halk Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti.

Ziyarette konuşan HEM Müdürü Burhanettin Özdemir, “Bursa Büyükşehir ve TİKA’nın organizasyonu ile Kosova’dan Bursa’ya ziyarete gelen 6 dawn sendromlu öğrenci ve aileleri merkezimizi ziyaret etti. Halk Eğitim Merkezi olarak 23 yaş üzeri engelli dkursumuz var. 38 öğrencimiz eğitim görüyor. Bunların içinde 8’i dawn sendromlu. Kosovalı dawn sendromlu çocuklarımızı İnegöllü çocuklarımızla buluşturuyoruz. Eğitimlerimiz hakkında bilgi vereceğiz” dedi.

Organizatör Mediha Cılta ise, TİKO ve Bursa Büyükşehir Belediyesi desteği ile İnegöl’e geldiklerini belirterek, “Buraya geldiğimiz için mutluyuz. Kosova’da maalesef böyle okullar yok. Engelli çocuklarımız bu şekildi eğitim almıyorlar. O yüzden çocuklarımız hem eğitim almış, hem de İnegöl’ü görmüş olacaklar. Kosova’da aileler çocuklarıyla evlerinde ilgileniyor. Tek bir okul var, o da ilkokul çağındaki çocuklara eğitim veriyor. İlkokul çağını geçmiş olan çocuklar eğitim alamıyor” dedi.

İnegöl’deki dawn sendromlu çocuklarla bir araya gelen Kosovalı çocuklar neşeli anlar yaşadı.