Erzurum’un Oltu ilçesinin Dümbüllü Deresi Mevkii olarak bilinen ve 13 köyün ulaşımını sağlayan anayola oturan köylüler, asfalt çalışmasının yarım bırakılmasına tepki gösterdi. Daha yeni asfalt yapılan bölümün ise şimdiden bozulduğunu dile getiren köylüler, protesto için yol ortasında oturma eylemi yaptı.

“Devletimizin parasına yazık, bizlere yazık. Lütfen yetkililer bu duruma bir el atsın” şeklinde beklentilerini dile getiren köylüler, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’den yardım talebinde bulundu.

Yaz başında asfaltlama çalışması yapılan ancak Oltu’ya son 4,5 kilometre kala çalışmaların durdurulduğunu aktaran 13 mahallenin sakinleri yola oturarak anayolun geride kalan kısmının da asfalt yapılmasını istedi.

BAŞKAN SEKMEN’İN BU İŞE EL ATMASINI BEKLİYORUZ

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e seslenen köylüler, “Yaz-kış bu hat üzerinde bulunan tüm köyler bu anayolu kullanıyor. Asfaltlama çalışmaları başlayınca toz ve topraktan kurtulacağız, diye sevindik. Asfaltlama çalışması Bahçecik ve Obayayla Mahalleleri arasında yapıldı. Yapılan asfalt bir ay bile dayanmadan bozuldu. Yola 2 santimlik bir asfalt atılmış. Obayayla Mahallesinden Yukarı Harmanlı Mahallesine kadar ise asfaltlama çalışması yapılmadı. Büyükşehir Belediye Başkanımızdan geriye kalan bu kısımlarında asfalt yapmasını istiyoruz” dediler.

HİÇ OLMAZSA OLTU’YA KADAR Kİ 4,5 KİLOMETRELİK YOLUN ASFALTI TAMAMLANSIN

Konuyla ilgili konuşan Aşağı Çamlı Mahallesi Muhtarı Muammer Maral ise şuana kadar asfalt yapılan yolun civar köyleri büyük bir sıkıntıdan kurtardığını belirterek, “Bu yol üzerinde 13 köy bulunuyor. Allah razı olsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen Bey bu yaz başından beri anayol olarak kullanılan bu yolun bir bölümünü asfaltla kaplattı. Geride 4,5 kilometrelik bir mesafe kaldı. Vatandaşlarımız bu mesafeyi toz-toprak içerisinde gitmek zorunda kalıyor. Gerek öğrenci servisleri gerekse diğer araçlar asfalt olmayan bu kısımda bir hayli zorlanıyorlar. Bu bölümde asfaltlanırsa güzel bir hizmet tamamlanmış olacak” diye konuştu.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in Oltu’da büyük hizmetler yaptığına değinen Aşağı Çamlı Mahallesi Muhtarı Muammer Maral, “Mehmet Sekmen Başkanımız adını bu memlekette dağa taşa yazdırdı. Şurada 4,5 kilometrelik bir asfaltlama çalışmamız kaldı. Kış gelmeden sıcağı sıcağına bunu da bir çözüme kavuşturursa vatandaşlar olarak memnuniyet duyacağız.” şeklinde konuştu.

Asfaltlama çalışmasının Oltu Belediyesi’nin işi olmadığını aktaran muhtar Maral, “Şayet Oltu Belediyesi bu çalışmayı yapacak olsaydı, şimdiye yaptırmıştık. Ancak bu Erzurum Büyükşehir Belediyesinin işi. Beklentimiz en kısa sürede Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen Beyin bu işe bir el atması. Şayet yolun geriye kalan kısımları da asfalt yapılırsa bu hat üzerindeki 13 köyün halkı büyük bir sıkıntıdan kurtulmuş olacak” dedi.

ASFALT ATILAN YOL ŞİMDİDEN BOZULDU

Çayüstü Mahallesi sakinlerinden Durak Polat ise anayol olarak kullanılan güzergâhta daha önce de asfaltlama çalışması yapıldığını Oltu’ya 4,5 kilometre kala bu çalışmaların durdurulduğunu kaydetti.

Obayayla Mahallesinden Yukarı Harmanlı Mahallesine kadar büyük bir kısmın ise henüz daha asfaltla tanışamadığını öne süren Polat, “Obayayla’dan aşağı yapılan asfalt hep patladı, bozuldu. Devlet buna para ödüyor. Alan müteahhitler hayırlarına bu yolu yapmıyorlar. Paralarını alıyorlar. Daha yeni yapılan asfalt şimdiden bozuldu. Devletin bunu kontrol etmesi lazım. Yazık günahtır.” Şeklinde konuştu.

ASFALTLAMA ÇALIŞMALARI KONTROL EDİLMELİ

Nüğürcük Mahallesi sakinlerinden Halil İbrahim Yüksel ise Obayayla Mahallesinden sonra devam eden yolun 9 mahalleden geçtiğini ancak şuana kadar herhangi bir çalışma yapılmadığını öne sürdü. “Cumhurbaşkanı ve başbakanıma sesleniyorum” diyen Yüksel, bir an önce yetkililerin gelip bu yeni yapılan yol ve asfaltlama çalışmalarını yerinde görmelerini ve kontrolünü yapmalarını istedi.

Süleymanlı Mahallesi sakinlerinden Dursun Ali Bingöl de her gün toz-toprak içerisinde bu yolu kullanmak zorunda kaldıklarını belirterek yetkililerin bu sorunu çözmelerini beklediklerini kaydetti.