SİVAS (AA) - Sivas'ın Suşehri ilçesine bağlı köyde, her geçen gün artan toprak kayması nedeniyle köylüler tedirginlik yaşıyor.

İlçe merkezine 38 kilometre uzaklıktaki 80 haneli Tatar köyünün kullandığı grup yolu heyelandan etkilendi. Heyelan nedeniyle büyük çatlakların oluştuğu yaklaşık bir kilometrelik alanda bazı ağaçlar ve köylülerin arazilerini sulamak için kullandığı borular zarar gördü.

Toprak kayması sebebiyle arazileri zarar gören köy sakinleri yetkililerden yardım istedi. Tatar köyünün kullandığı grup köy yolu trafiğe kapatıldı. İlçe Özel İdare Müdürlüğüne bağlı ekipler, köylerin kullanması için Tatar köyü yakınlarına yeni servis yolu açtı.

Toprak kaymasının devam etmesi üzerine, heyelanın bölgesine giden Sivas Afet ve Acil Durum Müdürü Nazif Ekinci ve beraberindeki heyet, heyelan bölgesinde inceleme yaptı.

Ekinci, gazetecilere yaptığı açıklamada, inceleme sonunda herhangi bir tehlikenin gözükmediğini söyledi. Heyelan olan bölgede, yerleşim yerlerini etkileyecek bir sıkıntının görülmediğini belirten Ekinci, şöyle konuştu:

"Mart ve nisan ayları bilindiği gibi yağışların bol olduğu aylardır. Köy muhtarımızla sürekli istişare içerisinde olacağız. Çünkü bu aylarda toprakların gevşeme riski olduğundan, bizler de sürekli kontrol ediyoruz. Şuanda yerleşim yerlerine yakın yerlerde gerilme çatlağı görülmemektedir. Başlangıçtaki heyelanla, şuandaki heyelan arasındaki tek fark, o zamanki oynamış zeminin şimdi yerine oturmasıdır" dedi.