SİVAS (AA) - Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Ortatopaç köyünün güvenliği, 6 noktaya yerleştirilen güvenlik kameralarıyla sağlanıyor.

Köy muhtarı Rüstem Ufacık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle hırsızlık olaylarına karşı caydırıcı olması amacıyla köyde güvenlik kamerası sistemi kurduklarını bildirdi.

Evi köyde olan çok sayıda vatandaşın kış aylarında büyükşehirlerde yaşadığını ifade eden Ufacık, şunları söyledi:

"Köyümüz 14 köyün geçiş noktasındadır. Emlek yöresinin bütün yolları buradan geçiyor. Kış aylarında köyümüz nüfus azlığı sebebiyle çok sessiz ve sakindir. Ankara'da, İstanbul'da yaşayan köylülerimiz bizi her zaman arayarak evlerinin durumuyla ilgili bilgi alıyorlar. Bu sebeple ihtiyar heyetinin aldığı kararla köyümüze güvenlik kamera sistemini yaptırdık. Bu sistemle köye giren çıkanları güvenlik kamerasıyla takip edebiliyoruz. 5 bin liraya mal olan kamera sisteminin masrafı hayırsever hemşehrilerimiz tarafından karşılandı."

Kış aylarında 50 kişi civarında köy nüfusunun yaz aylarında 300 kişiye ulaştığını aktaran Ufacık, güvenlik kamerası kayıtlarını ise muhtarlık hizmet binasındaki bilgisayardan takip ettiğini kaydetti.

Almanya'da yaşayan ve tatil için köyüne gelen Metin Fidan ise köye güvenlik kamerasının takılmasından dolayı mutluluk duyduklarını belirterek muhtara teşekkür etti.

Köy sakinlerinden Seyit Ali Yılmaz da "Güvenlik kamerasının köyümüze gelmesinden dolayı memnun olduk. Köy dışında yaşayan insanlarımız evlerini merak ediyor. Daha önce bir hırsızlık olayı olmuştu, bunlara son vermek için güzel bir çalışma oldu" diye konuştu.