SİVAS (AA) - Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Sivas Şube Başkanı İlhan Karakoç ve Memur-Sen Sivas İl Başkanı Ömer Anlı, Kamu Personel Seçme Sınavı'ndaki (KPSS) usulsüzlük soruşturması kapsamında mağdur olan kişilere hukuki destek sağlamaya hazır olduklarını söyledi. 

Karakoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2010 yılında yapılan KPSS'deki usulsüzlüklerin devletin ilgili birimleri tarafından tespit edildiğini belirtti.

Suçluların bulunması ve cezalandırılması konusunda devlete güvendiklerini ifade eden Karakoç, "Suçlular ve sorumlular kimse ucu nereye kadar gidecekse mutlaka devletimiz tarafından takip edilmeli, en kısa zamanda gerekli adli yargılamalar yapılmalı, cezaları verilmeli, kamuoyuyla paylaşılmalı, teşhir edilmelidir" dedi. 

Hırsızlık konusunda Eğitim-Bir-Sen'in görüşünün net olduğunu vurgulayan Karakoç, sorumluların cezalandırılmasını istedi.

Yapılan usulsüzlükle kamu hakkının çalındığını savunan Karakoç, şunları kaydetti:

"Yani devletimizin yaptığı sınava halkımız, milletimiz ve gençlerimiz güvenmiş ve girmiştir. Bu hırsızlıkla gençlerimizin geleceği ve ekmeği çalınıyor, bu anlamda sorumlular kimse bulunmalı ve mutlaka cezalandırılmalıdır. Mağdur olanların da devletin eliyle o mağduriyetlerinin en kısa zamanda giderilmesi gerekiyor. Yani eğer bu yolsuzluk olmasaydı o arkadaşlar nereleri kazanacaksa bunun tetkikleri yapılarak en kısa zamanda bu mağdurların mağduriyetleri devlet tarafından giderilmeli. İlimizde bu türden mağdurlar varsa sendikamıza gelirlerse avukatımız aracılığıyla da onlara yardımcı olma konusunda kendilerine çağrı yapıyoruz."

Karakoç, şu ana kadar kendilerine bu konuda gelen bir talep olmadığını belirterek, usulsüzlük konusunda sonuna kadar gidilmesi gerektiğini vurguladı.

- "2010 yılında yapılan KPSS iptal edilmeli"

Memur-Sen İl Başkanı Ömer Anlı ise KPSS'nin haksızlıkları ortadan kaldırmak ve herkese eşit davranılmasını sağlamak amacıyla yapılan bir sınav olduğunu söyledi. 

2010 yılındaki KPSS ile ilgili usulsüzlüklerin gündeme geldiğini dile getiren Anlı, sendika başkanı olarak bu konuda kendisine de şikayetlerin geldiğini aktardı.

Anlı, "Bazı vatandaşlarımızdan '75-80 puan tutturdum ama kontenjan buymuş giremedik' gibi birçok şikayet dinledik. Hak edene hakkının verilmesi noktasında 2010 yılında yapılan KPSS'nin iptal edilmesinde ısrarcıyız ve böyle olmasını istiyoruz" diye konuştu. 

Usulsüzlük yapanların cezalandırılması noktasında devlete ve hükumete güvendiklerini aktaran Anlı, şunları kaydetti:

"Tahmin ediyor ve inanıyoruz ki çok kısa zamanda bu gibi yanlışlıkların önü alınacak. Haklı ve haksız ortaya çıkacak ve emin olun burada hakları yenilmiş arkadaşlarımızın haklarının iade edileceği noktasında da inancımız tamdır. Sınava hazırlanıp giriyorsunuz, puan tutturduğunuz halde bir yerlere giremiyorsunuz. İnsanların birçok beklentileri var eğer böyle bir şaibe KPSS'de başlarsa yarın bir başka şeyde de başlayabilir, devlet buna fırsat vermemeli. Devlet bu işin içerisinden en güzel şekliyle çıkmalı. Haklının hakkını verme noktasında sınavın iptal edilmesi gerekiyorsa iptal edilmeli."

Türkiye'nin genç bir nüfusa sahip olduğunu ve gençlerin hayatlarının sınavla geçtiğini anlatan Anlı, "Bu gençlerimizin ümitleri, beklentileri ve gelecekleri var. Bu çocukların geçmişlerini çalmamak adına doğrunun bulunması ve doğrunun haklıya teslim edilmesi noktasında devletimizden gereğini yapmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

Memur-Sen'in mağdurlara gerekli desteği sağladığını belirten Anlı, bu konuda gereken müracaat olması halinde hukuk müşavirlerinin desteğe hazır olduğunu sözlerine ekledi.