KONYA (AA) - Konya Ticaret Odası (KTO) ve Mesleki Yeterlilik Kurumu işbirliği ile 'Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu' bilgilendirme semineri düzenlendi.

Mesleki Yeterlilik Kurumu Uzman Yardımcısı Mustafa Özgen, KTO konferans salonunda yaptığı konuşmada, Mayıs ayı itibarıyla belirlenen 40 meslekte, Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğunun başlayacağını söyledi.

Mayıs ayı itibarıyla 40 meslek dalında belgesi olmayan kişilerin çalıştırılamayacağına dikkati çeken Özgen, "Bu süreçle ilgili kanun ve mevzuat hükümleri, işverene ve çalışana düşen yükümlülükler, cezai durumlar, sınav ve belgelendirme süreci ile ilgili bilgilendirmeler yapmaya devam ediyoruz" dedi.

Bireylerin, sınavlara girerek başarılı olmaları halinde Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanacaklarını belirten Özgen, "Mesleki yeterlilik belgelerine teşvikler sağlandı. Teşvikten sadece, sınavlarda başarılı olarak belge almaya hak kazananlar bir kez yararlanabilecek" diye konuştu.

Asansör bakım ve onarımına da Mesleki Yeterlilik Belgesi alma zorunlu getirildiğini hatırlatan Özgen, şöyle konuştu:

"Belirlenen 40 meslek dalı dışında, 'Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği'nin 14. maddesi kapsamında teknik bakım personelinin, meslek lisesi mezunu veya ustalık-kalfalık belgesine sahip olsalar dahi Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi olmaları gerekecektir."