Eskişehir’de, 7. kattan düyen ve temizlik işçisi tarafından havada yakalanan Ecrin’in annesi Yaşar Esen, 4 yaşındaki kızını havada yakalayan kahraman temizlik işçisini telefonla arayarak teşekkür etti.

Acılı anne-baba, kızlarının tedavi gördüğü Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki umutlu bekleyişlerini sürdürüyor. Acil servis önünde bekleyen anne Yaşar Esen, burada kızını havada yakalayan Odunpazarı Belediyesi’nde çalışan kahraman temizlik işçisi Şükrü Deniz’i telefonla aradı.

Anne Esen, telefon görüşmesi sırasında işçi Deniz’e, “Ecrin’in annesi ben. Numaranıza yeni ulaşabildik” diyerek teşekkür etti.

“Çocuğumun bilincini kaybetmemesi inanın Rabbim ve sizin sayenizde” diyen anne Esen, “Çocuğum şu an kendinde. Geldiğinden beri bilincini kaybetmemesi inanın Rabbim ve sizin sayenizde. Yaşadıklarımı bir ben biliyorum. Daha yeni geliyorum kendi kendime. O iki günü hayatımdan tamamen sanki film şeridi koptu. Bugün biz yeni doğduk. Buna da şükür. Yani siz olmasaydınız, Yaradan Mevla’m sizi oraya göndermeseydi ben şu anda belki çocuğumun, diyemiyorum demek de istemiyorum zaten. Aklımın ucuna bile getirmek istemiyorum. Yaşadığımı bir ben biliyorum bir de yaradan biliyor. Binlerce şükür” dedi.

“BU DURUMA GELMENİN ARKASINDA BAMBAŞKA ŞEYLER VAR”

Temizlik işçisinin “Çocuğunuzu niye evde yalnız bıraktınız?” sorusuna ise anne Esen şu yanıtı verdi:

“Kardeşim, kızım uyurken çıkmış evden, kardeşimin kapıyı kilitlemesi bir hata oldu. Siz yalnız bırakmayın diyorsunuz tamam da şu andaki durumun ne olduğunu bilemezsiniz. Neleri yaşadığımı, altında nelerin yaşandığını da bilmiyorsunuz yani. O kadar çok sıkıntının içerisindeyiz ki biz. Aşırı derecede. Anlatmak istemiyorum, isyan etmek istemiyorum bu duruma gelmenin sonucunun arkasında bambaşka şeyler var. Ben çocuğumu ihtiyacım olmasa zaten ben 5 dakika gözümün önünden ayırabilecek bir insan değilim. Biz yaşantımızı hiçbir şekilde kimseye dile getirmedik, bunca sene. 7 senenin birikiminin bu şekilde patlak vermesinin sonucunu bir ben biliyorum bir de yaradan biliyor. Beni bilenler biliyor, benim yaşadıklarımı bilenler biliyor. Rabbime binlerce şükür, o sabrımın meyvesini, ikinci meyvesini tekrar gerisingeriye Mevla’m verdi. Allah bin kere razı olsun.”

Telefon kapandıktan sonra görüşmeyle ilgili açıklamalarda bulunan anne Esen, “Evde bırakmayın bir daha dedi de nasıl? Yukarıdan ayakkabıyı atmış, bu saatte çöp mü atılır bu ne terbiyesizlik diyerek baktım diyor. Çocuğu orada görünce direk evde birileri var mı diye bağırdım. O bağırma anımla aşağı iniyordu direk tuttum. Tutayım diye çabaladım ama ne kadar ne yaparsam yapayım yere düştü diyor” ifadelerini kullandı.

“SÜREKLİ BURADAYIZ HİÇ EVE GİTMEDİK”

Baba Hüsnü Esen ise olayın olduğu günden bu yana hep hastanede olduklarını anlattı. Baba Esen, “Olayı biz polisten aldık haberi. Bilecik’te çalışıyorum ben, işten çıkıp eve geldiğimde haberi geldi. Teyzesi uyurken kapıyı kilitleyip dışarı çıkıyor. Ecrin evde yalnızdı, uyuyordu o sırada. Olay anından beri biz buradayız. Sürekli buradayız hiç gitmedik. Sadece telefonlarla görüşüyoruz. Şu an durumu çok iyi, güzel. Yoğun bakımda, ya bugün ya yarın servise alacaklar” şeklinde konuştu.