Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde, yaklaşık 1.5 yıl önce annelerini kaybeden beş kardeşin hayatı yürek burkuyor. Eşinin ölümü ile 5 çocuğuna hem annelik hem babalık yapan Seyit Muhammet Okşaş, tek odalı evde yaşam mücadelesi veriyor.

Kulp’ta, eşini 1.5 yıl önce kaybeden Seyit Muhammet Okşaş, çocukları Türkan, Narin, Recep, Serdar ve Aydın ile birlikte tek odalı bir evde yaşam mücadelesi veriyor. Ölen eşinin 4 yıl boyunca hastane masraflarını karşıladığı için hiç bir birikiminin kalmadığını belirten baba Okşaş, "Eşimin hastalığı sebebiyle sürekli hastanelerde kaldığım için bir hayli sıkıntı çektim. Kendime uygun bir iş bulamadığım için şu an çalışmıyorum. Hiç bir gelir kaynağım yok. Bir kızım hasta, benim onu hastaneye götürecek param da yok" dedi.

"ÇOCUKLARIMA VEREBİLECEK HİÇ BİR ERZAĞIM KALMADI"

Çocuklarına yedirecek hiç bir erzağının kalmadığını belirten baba Okşaş, "Evim yok, bir köylünün evinde kalıyordum. Ev sahibi de evine taşındığından dolayı beş yetimimle birlikte dışarıda kaldık. Şu an babama ait 25 merekarelik bir evde kalıyorum. Bu odanın içinin bir kısmı mutfak bir kısmı banyo bir kısmını da yatak odamız olarak kullanmaktayız. Babamın maddi durumu iyi değil babam ve annem ikisi de elinde gelini yapmakta ancak ikisi de yaşlı olması ve geçimlerini de kısıtlı bir şekilde sağlamaya çalıştıkları için ancak kendilerine bakabilirler" diye konuştu.

"MADDİ İMKANSIZLIK NEDENİ İLE ÇOCUKLARIMI OKUTAMAYACAK DURUMA GELDİM"

Üç çocuğunun okula gittiğini ifade eden baba Okşaş, "Çocuklarımı okul okutamayacak duruma geldim. Başka yere göç edecek ve başka eve taşınacak hiçbir durumumda yok. Yakın komşularımın ve babamın bana verdiği yiyecek ve erzaklarla geçinmeye çalışıyoruz. çocuklarımla birlikte büyük bir sıkıntı içerisine girdik. Çaresiziz ve ne yapacağımızı bilmiyoruz, perişan bir haldeyiz" şeklinde konuştu.

"AYAKKABI ALIYORUM ÇORAPLARI YOK, ÇORAP ALIYORUM ÜSTLERİ YOK"

Çocuklarına hem annelik hem de babalık yaptığını anlatan Okşaş, "Tüm ev işleriyle ben ilgileniyorum. Çocuklarımı yalnız bırakıp başka yere çalışmaya gidecek hiçbir durumum da yok. Çocuklarımın üst başları perişan, ayakkabı alıyorum çorapları yok, çorapları alıyorum üstleri yok hep eksiklerim mevcuttur ve hiçbir şey yetiştiremiyorum. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım" ifadelerini kullandı.

"ŞİMDİYE KADAR HİÇ BİR DESTEK ALMADIM"

Konuyu bir çok kere İlçe Kaymakamlığı’na dilekçe ile anlattığını bildiren Okşaş, "Kulp Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı’na yazılı dilekçelerle müracaat ederek durumumu anlatmıştım. Ancak arada geçen süre içerisinden şimdiye kadar herhangi bir yardım ve destek almış değilim. Tek isteğim çocuklarımın gelecekleri, ben perişan oldum ama çocuklarımın perişan olmamaları için devlet yetkililerinde ve hayırsever insanlardan yardım bekliyorum" dedi.