NEVŞEHİR (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Nevşehir'de Güvercinlik Vadisi ile Göreme Açık Hava Müzesi'ni ziyaret etti.

İlk olarak merkeze bağlı Uçhisar beldesindeki Güvercinlik Vadisi'ni gezen Topçu, sohbet ettiği yabancı turistlere Noel kutlamalarını Kapadokya'da yapmaları tavsiyesinde bulundu.

Daha sonra Göreme Açık Hava Müzesi'ni ziyaret eden Topçu'ya, müze girişinde Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, bez bebek ve Göreme tanıtım kitabı hediye etti. 

Hediye edilen bebeği beğendiğini belirten Topçu, "İnşallah, sizin Göreme bebekleriniz de Sindy bebek gibi dünyada tanınsın" dedi.

Müze içerisinde yerli ve yabancı turistlerle sohbet eden Topçu, konuştuğu Avrupalı bir turistin elinde bulunan Kapadokya tanıtım kitabının içine, "Hepimiz Adem ile Havva'nın çocuklarıyız. Dünya hepimiz için. Barış, huzur, mutluluk ve refah içinde yaşayacağımız bir dünya dileğiyle" notunu yazdı.

Daha sonra Topçu, ABD'li bir başka turist grubuna ülkelerindeki arkadaşlarına da Türkiye'ye gelmelerini tavsiye etmelerini söyledi. Topçu turistlere, bu sözleri söylememeleri halinde "küseceğini" belirterek, espri yaptı.

Bakan Topçu'ya ziyaretlerinde Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan da eşlik etti.