KIRŞEHİR (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, "Çanakkale'de karşımızda olanları bu sefer de maşalarıyla birlikte Kandil'e gömeceğiz inşallah" dedi.

Bakan Topçu, Neşet Ertaş'ın Kırşehir Bağbaşı Mezarlığı'ndaki kabrini ziyaret ederek dua okudu. Daha sonra Kırşehir Valiliğini ziyaret eden Topçu, yöresel kıyafetler giyen iki çocukla Valilik şeref defterinin bulunduğu kata çıktı.

Burada deftere yazdığı İstiklal Marşı'nın ilk dizelerini çocuklara okutan Bakan Topçu, şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere de acil şifalar diledi. Bu şafaklarda yüzen al sancağın sönmeyeceğini, semalarda yankılanan ezanların da dinmeyeceğini vurgulayan Bakan Topçu, şöyle konuştu:

"Bölücü terörün arkasındaki güçleri, devlet ve millet beraberliğinde ezip geçeceğiz. Zaten yılanın şu anda beli kırıldı. Kafası ve kuyruğu ayrı ayrı hareket ediyor. İnşallah kafasının ve kuyruğunun da ezilmesi çok yakındır. Türkiye'nin tek ihtiyaç duyduğu şey siyasi istikrardır. Milletimiz inşallah bu sefer siyasi istikrarı sağlayacak ve terörle mücadeledeki bu kararlılık da devam edecek. Çanakkale'de karşımızda olanları bu sefer de maşalarıyla birlikte Kandil'e gömeceğiz inşallah."

Kültür ve Turizm Bakanlığının faaliyetleri çerçevesinde illeri ziyaret ettiğini belirten Bakan Topçu, Kırşehir'in göreve geldiği günden itibaren ziyaret ettiği 13'üncü il olduğunu dile getirdi.

Kırşehir'in, turizm ve kültür değerlerinin tanıtımı yönünden layık olduğu yerde bulunmadığına işaret eden Topçu, şöyle devam etti:

"Kırşehir'i hem turizm hem de kültür alanında layık olduğu yere getirmek için tüm bürokrasiye gerekli talimatı verdim. Bizler Cacabey'i, Aşık Paşa'yı daha iyi tanıtmalıyız. Ahi Evran-ı Veli'yi ve Yunus Emre'yi bütün dünyaya bir Mevlana gibi tanıtmalıyız. Neşet Ertaş'ı bileceğiz. Önce Kırşehirlilerin ortak bir türküsü olacak. Bizim çocuklarımız pikniğe gittikleri zaman Neşet Ertaş'tan örneğin Gönül Dağı'nı söylemeyi öğretin. Mutlaka Cacabey kim öğrensinler. Kırşehir'deki yetişen değerlerden bunların bir ortaklığı olsun" diye konuştu.

Gelirken birisine Şemsi Yastıman'ı sorduğunu ve bilmediğini söylediğini anlatan Bakan Topçu, yanındaki çocuklara da kim olduğunu sordu. Çocukların bilmemesi üzerine Topçu, öğretmenlerine dönerek, "Çok şükür ben biliyorum. Şemsi Yastıman'ı çocuklara öğreteceksin hoca hanım. Sümsüğün ne demek olduğunu bu çocuklara öğreteceksin. Sümsük nedir bilen var mı? Sümsük yumruk demektir" ifadelerini kullandı.