KAYSERİ (AA) - Kırıkkale, Sivas, Kayseri ve Yozgat'ta kurban keserken çeşitli yerlerinden yaralanan 406 kişi, hastanelerde tedavi altına alındı.

Kırıkkale'de, kent merkezinde kurban keserken 172 kişi yaralandı. Bunlardan bazıları 112 acil servis ekiplerince bazıları da kendi imkanlarıyla hastanelere gelerek tedavilerini yaptırdı. Yaralıların büyük çoğunluğu, ayaktaki müdahalenin ardından taburcu edildi.

Sivas'ta, bayram namazının ardından kurban kesmeye çalışırken kendisini yaralayanlar, sabah saatlerinden itibaren Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma, Numune ve Sivas Devlet hastanelerinde yoğunluğa neden oldu. Vücutlarının çeşitli yerlerinde yaralanan 132 kişiden bir kısmı, tedavilerinin ardından taburcu edildi. Kurban keserken yaralanan 2 kişinin hayati tehlikelerinin bulunduğu belirtildi.

Kayseri'de, bazı vatandaşlar, kesimle uğraşırken veya kasaplara yardım etmeye çalışırken acemiliklerinin kurbanı oldu. Çeşitli yerlerinden yaralanan 67 kişi, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile ilçe hastanelerinde tedavi altına alındı.

Yozgat merkez ve köylerinde kurbanlıklarını kesmeye çalışan vatandaşlar, bu sırada çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralanan 26 kişi Yozgat Devlet Hastanesi, 9 kişi de Bozok Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvurdu.

Yaralanmaların önemli bölümünün, bıçak ve satır kesiği ile hayvan tepmesi sonucu meydana geldiği öğrenildi.