Fransa’dan bisikletle dünya turuna çıkan İskoç İshbel Toromsari (34), Balıkesir’de kurtarıp Marmaris’e getirdiği ’Lucy’ isimli sokak köpeği için İskoçya’dan geri geldi. İskoç kadın, sokak köpeğine İngiltere’den bir aile bulup sahiplendirdi.

Annesi İskoç, babası İranlı olan madalyalı bisikletçi İshbel Toromsari, Fransa’nın Nice şehrinden bisikletiyle beş ay önce dünya turuna çıktı. Toromsari, Balıkesir’e rastladığı patilerinden biri olmayan sakat sokak köpeğini bırakacak güvenli bir yer bulamayınca İzmir’e getirdi. Sosyal medyadan Marmaris’te ’kedilerin annesi’ olarak bilinen İskoç Jeannie Thirkill’e ulaşan Toromsari, Lucy ismini verdiği köpeğin barınakta kalmasını sağladı. Taromsari, Lucy’i Marmaris’e bakıp bisiklet turuna devam etti. Bu arada Taromsari, İngiltere’den de Lucy’e bir aile buldu ve köpeği almak için Marmaris’e geri geldi.

İskoç bisikletçi, kendisine yardım elini uzatan ’Suzan’ ismindeki bir İngiliz’e teşekkür etmek için bugün Köyceğiz’e gideceğini, ardından da otobüsle Çanakkale’ye geçerek Avusturalyalı bir arkadaşından hikayesini dinlediği Anzakların Gelibolu’daki şehitliğini ziyarete ettikten sonra Türkiye’den ayrılacağını belirtti. Taromsori, "Türkler gerçekten çok misafirperver. Burada çok güzel anılarım oldu. Jeannie bir melek. Ona çok şey borçluyum. İran’a gidip 5 yıldır görmediğim benim gibi bisikletçi olan babamla özlem giderdikten sonra Afganistan ve Çin’e, oradan da Nepal’e pedal basmayı planlıyorum” şeklinde konuştu.

Türkiye seyahati sırasında köylülerin verdiği şalvarı üzerinden çıkartmayan İshbel, şalvar sayesinde bisiklet kullanırken çok rahat ettiğini söyledi. Dünya turu hakkında anılarını da anlatan Toromsari bisikletiyle tura başladığında ilk iki hafta korkudan uyuyamadığını söyleyerek, “Çadırda kaldığım için akşamları uyumakta çok zorlandım. Ama yolda karşılaştığım herkes bana çok iyi davrandı. O yüzden bu tur bana çok fazla arkadaş kazandırdı” dedi.

Dünya turu anılarımı bir kitap haline getireceğini belirten Toromsari, kitaptan elde ettiği geliri sokak hayvanlarına harcayacağını ifade etti.