Karaman Kuyumcu esnaflarından Rauf Dinç, başlayan düğün sezonu ve altın hareketliliği ile ilgili değerlendirmede bulundu. Karaman’da başlayan düğün sezonu ile birlikte vatandaşlar, altın fiyatlarının yakın takipçisi oldu. Yükselen altın fiyatları karşısında insanlar, düğün ve sünnet gibi çeşitli organizasyonlarda gram altın ve para takmaya yöneldi. Yaşanan bu durumu ve altının son durum değerlendirmesini yapan Karaman Kuyumcu esnaflarından Rauf Dinç, altın piyasasının 2016 yılı başından bu yana yüzde 20'nin üzerinde bir değer artışıyla başladığını söyleyerek, bunun bir takım sebepleri olduğunu ifade etti.
“DÜĞÜNLERDE ARTIK GRAM ALTIN VE PARA TAKILIYOR"
Karaman Kuyumcu esnaflarından Rauf Dinç, “Çin'deki ekonominin zayıflaması, Amerika'nın faiz artırımına gidecek olması altın ve doların fiyatını yükseltti. Bu yükselmeden ötürü de altının fiyatı 123 liraya kadar hası çıktı. Altın fiyatının yükselmesi de bizim işlerimize de tabii ki ters yönde etki yaptı. Bunun sebebi de bir çeyrek altın fiyatının 200 liraya kadar çıkmasından dolayı vatandaşlarımızın düğün için alması zorlaştı. Bu yüzden gram altın ve para takma yönüne insanlar yönlendi." şeklinde konuştu.
“RAMAZANDAN SONRA BEREKETLİ OLACAĞINI ÜMİT EDİYORUZ"
Düğün mevsiminin başladığını, ancak henüz hareketliliği göremediklerini belirten Kuyumcu Rauf Dinç, “Düğünü şuan yapan vatandaşlarımız alışverişlerini geçen seneden yaptıkları için bize bir faydası yok. Ancak Ramazan ayından sonra düğün yapacak olan insanlarımız da altının fiyatının yüksek olmasından ötürü 'Acaba altın düşer mi?' düşüncesiyle alışverişlerini ötelediklerinden dolayı işlerimiz şuan zayıf gidiyor. Kuyumcu esnafının yanında diğer esnaf kolları da, Anneler Günü'nde istedikleri randımanı alamadılar. İnşallah Ramazandan Kurban Bayramına kadar olan 70 günlük sürede düğünlerin sıkışacağından dolayı işlerin açılacağı ve tüm meslek kollarında olduğu gibi kuyumcuların da bereketli bir sezon geçireceğini ümit ediyoruz." ifadelerini kullandı.
Ayrıca Karaman Kuyumcu esnaflarından Rauf Dinç, altında 25 Mayıs günü bir düşme yaşandığını, ancak bu düşüsün geçici olduğunu ve altının buradan güç toplayıp kendi tahminlerine göre altının gramının daha da çıkacağını kaydetti.