ANKARA (AA) - Filistin ve Kudüs davasına olan duyarlılığıyla bilinen yazar ve şair Mehmet Akif İnan, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) öğrencileri ve KYK yöneticilerinin katıldığı programla anıldı.

KYK’dan yapılan açıklamaya göre, “Kudüs Şairi” olarak tanınan eğitimci ve sendikacı Mehmet Akif İnan, KYK Ankara İl Müdürlüğünce Kocatepe Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen ve İl Müdürü Ferhat Türkoğlu, Genel Müdürlük Şube Müdürü Hasan Ayasun, yurt müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda yurt öğrencisinin katıldığı programla anıldı.

Etkinliğe katılan şair ve ressam Recep Garip, İnan’ı anlattığı konuşmasında İnan’ın hem şair hem sendikacı hem de toplum lideri olduğunu belirterek, “Yürüdüğü zaman geriye dönüp bakmazdı. Bugün de ardından milyonlarca insanı yürütüyor. Yeryüzünde şiir inşa etmiş bir uygarlığın evlatları olarak geçmiş ecdadımızı bilmekle mükellefiz. Onların eserlerinden faydalanarak yeni şeyler üretmekle mesulüz. Geleceğin edebiyatçısı, mühendisi, mimarı, bakanları, başbakanları olacak olan siz gençler kendinizi şiirle, kültürle, sanatla inşa etmezseniz bu toplumu daha güçlü hale getiremeyiz” değerlendirmesinde bulundu.

KYK Ankara İl Müdürü Ferhat Türkoğlu da, yurtların, gençler için hayat boyu öğrenmenin en güzel mekanları olduğuna dikkati çekerek, “Amacımız milli ve manevi değerlere sahip, tarih ve medeniyet bilinciyle düşünen ve üreten bir nesil yetiştirebilmektir. Siz sevgili gençlerimizin Mehmet Akif İnan’ı ve Yedi Güzel Adam’ı, kültür ve medeniyetimize hizmet etmiş düşünürlerimizi tanıması ve eserlerini okuması bizim için çok değerlidir” ifadelerini kullandı.

Programa katılan Mehmet Akif İnan’ın kardeşi Ali Mithat İnan, gençlerin ilgisinden memnuniyetini dile getirerek programı hazırlayanlara teşekkür etti.