ANKARA (AA) - Türkiye'nin Libya Özel Temsilcisi ve AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Libya’da açıklanan yeni kabinenin güvenoyu alacağına inandığını belirterek, “Almazsa Libya daha zor bir döneme girecek demektir. Güvenoyu alınmasının ardından BM’nin bu hükümeti meşru hükümet olarak dünyaya ilan etmesi gelecek” dedi.

Libya’da ulusal mutabakat hükümetinin kurulma sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan İşler, bu ülkenin de Arap Baharı yaşayan diğer ülkeler gibi zor bir süreçten geçtiğini dile getirdi.

"Ben inanıyorum ki bu kabine artık güvenoyu alır. Almazsa Libya daha zor bir döneme girecek demektir. Güvenoyu alınmasının ardından Birleşmiş Milletler’in bu hükümeti meşru hükümet olarak dünyaya ilan etmesi gelecek” diyen Emrullah İşler, Libya’nın bu zor süreci birlik ve beraberliği sağlayarak daha rahat atlatabileceğine olan inancını dile getirdi.

Emrullah İşler, “Temenni ederiz ki ufak tefek anlaşmazlıklara rağmen hükümet en kısa zamanda güvenoyu alır ve yoluna hızlı bir şekilde devam eder. Bu hükümetin Trablus’ta görev yapmasını arzuluyoruz. Zaten anlaşma bu noktaya işaret ediyor” ifadelerini kullandı.

"Libya bu anlaşma öncesinde Suriyelileşmişti"

Libya’nın, bu anlaşma öncesinde kısmen Suriyelileşmiş olduğuna dikkati çeken İşler, aylarca süren bir iç çatışma yaşandığını ancak ülkenin coğrafyasının geniş, nüfusunun az olması nedeniyle bu durumun Suriye’deki kadar hissedilmediğine işaret etti.

Bu süreçte BM’nin rolünün çok önemli olumlu olduğuna ancak bu noktaya çok geç gelindiğine değinen İşler, “BM bu kadar geç kalmamalıydı” görüşünü dile getirdi.