Yenikapı'da düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"nde çekilen liderlerin bir arada olduğu fotoğrafın hikayesi ortaya çıktı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sohbet ederken çekilen fotoğraf çok konuşulmuştu.
Miting öncesi protokol için hazırlanan çadırda çekilden bu fotoğrafta liderler bir araya geldi.
Öncelikle, Cumhurbaşkanı Erdoğan, liderlere hal hatır sordu ve mitinge katılımlarından dolayı teşekkür etti. Erdoğan, mitinge katılımın yoğunluğuna dikkat çekti.
CHP kaynaklarına göre, Cumhurbaşkanı'nın ardından söz alan CHP lideri Kılıçdaroğlu, kitlesel katılımın yoğunluğundan dolayı memnuniyetini ifade etti. Kılıçdaroğlu miting alanına nasıl geldiğini anlatırken, "Biz bile miting alanına girerken zorluklar yaşadık" dedi. CHP lideri, Ankara'dan İstanbul'a nasıl geldiğini ve trafik sıkışıklığından söz etti.
Erdoğan, CHP liderinin ardından, MHP lideri Bahçeli'ye nasıl geldiğini sordu. Bahçeli de, kendisinin karayoluyla Ankara'dan İstanbul'a geldiğini ve karayoluyla tekrar Ankara'ya döneceğini söyledi.