NEVŞEHİR (AA) - Litvanya'nın Ankara Büyükelçisi Audrius Bruzga, Türkiye'nin AB'ye üyeliğini desteklediklerini belirterek, "Umarız ki en kısa zamanda bu müzakereler biter ve Türkiye AB’ye resmi üye olabilir" dedi.

Bruzga, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan'ı ziyaretinde yaptığı konuşmada, iki ülke ilişkilerinin yanı sıra Litvanya ve Nevşehir arasındaki iş birliği konularını görüşmek istediklerini söyledi.

Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite'nin bir süre önce ziyaret ettiği Kapadokya'dan etkilendiğini ve kendisine bu konuda görev verdiğini aktaran Bruzga, "Bu bölgeyle ilişkilerimizi güzel tutalım daha fazla iş birliği yapmaya çalışalım istiyoruz. Türkiye gerçekten dünyada çok önemli bir turizm merkezi. Litvanya da Türk insanları tarafından henüz keşfedilmemiş bir ülke" dedi.

Bruzga, Nevşehir'dekilerle ile Litvanya'dakileri buluşturmayı amaçladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Açmak istediğim bir diğer konu ise AB ve iş birliği konusu. Bildiğiniz üzere 29 Kasım'da Brüksel'de olan AB Zirvesi'nde, hem Türkiye'nin hem de AB ülkelerinin liderleri 'iş birliği genişlesin ve derinleşsin' gibi gerçekten güzel vaatlerde bulundu. Bize düşen görev tabii ki bu iş birliğini gerçekleştirmektir. Biz Litvanya olarak Türkiye'nin AB'ye üyeliğini çok destekliyoruz. Umarız ki en kısa zamanda bu müzakereler biter ve Türkiye AB'ye resmi üye olabilir."

Vali Ceylan ise iki ülke arasındaki sıcak ilişkilerin devam ettiğini dile getirdi. Ziyaretin, iki ülke arasındaki dostluk ve iş birliğini arttıracağını, ticari ve turizm açısından potansiyelin ortaya çıkmasına vesile olacağını ifade eden Ceylan, şöyle konuştu:

"Bildiğiniz üzere Litvanyalı turistler Kapadokya'ya, Akdeniz bölgesi üzerinden bir veya iki günlük seyahat için gelmektedir. Artık Litvanya'dan sadece Kapadokya'ya özel seyahatleri başlatmamız lazım. Bunun için sizin yardımınızla biraz daha fazla reklam yaparak Litvanya'dan turistleri direkt olarak Kapadokya'ya getirmeye başlayabiliriz."