ESKİŞEHİR (AA) - Lösemili Çocuklar Vakfının (LÖSEV) "Anadolu'ya Tır Dolusu LÖSEV Yardımı Projesi" kapsamında oluşturulan "İyilikler Tırı", Eskişehir'e ulaştı. 

Tırdaki tırdaki giyim, tekstil, gıda, kırtasiye, oyuncak, et, kuru gıda gibi malzemeler, lösemili çocuklara ve ailelerine dağıtıldı.

LÖSEV Sosyal Hizmetler Yönetmeni Elif Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tır aracılığıyla farkındalık oluşturmaya ve ailelere maddi manevi destek olmaya çalıştıklarını söyledi.

Tır ile 2012 yılından bu yana 66 ilde 7 bin 594 aileye ulaşıldığını söyleyen Coşkun, şunları belirtti:

"LÖSEV, ramazan ayı boyunca Türkiye genelinde 17 bini aşkın lösemili ve kanserli çocuk ve ailesine, gıdadan giysiye, kırtasiyeden oyuncağa pek çok ihtiyaç malzemesi bulunan yardım kolileri ulaştıracak. Her yıl olduğu gibi bu yıl da yardımlaşma duygusunun farklı bir anlam kazandığı ramazan ayı boyunca tüm aileleri kucaklayacak ve değerli bağışçılarının destekleriyle onları yalnız bırakmayacağız." 

Coşkun, uzun ve pahalı bir tedavi sürecinden geçen lösemili çocuklara ve ailelerine yalnız olmadıklarını hissettirmek, bir araya gelerek moral kazanmalarını sağlamak amacıyla Türkiye'nin dört bir yanında iftar yemekleri de düzenleyeceklerini aktardı. 

Coşkun, vakfa kayıtlı ailelere ulaştırılmak üzere bağışta bulunmak isteyenlerin, 6 koli seçeneği bulunan uygulamayla ilgili ayrıntılı bilgiye "www.losev.org.tr" web adresinden ulaşabileceklerini sözlerine ekledi.

- "Gülümsemekten asla vazgeçmeyin"

Lösemiyi yenmeyi başaran ortaokul öğrencisi Döne Kasap (13)  da hastalığa 3 yıl önce yakalandığını anlattı.

Bel ağrısı şikayetiyle gittiği Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde kanser hastası olduğunu öğrendiğini dile getiren Kasap, şunları kaydetti:

"Hastalığımın ilk evresinde saçlarım döküldü. Çok üzüldüm, ağladım. Babam Abdil Kasap, hastalığımdan iki yıl önce geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etmişti. Hep onu düşündüm ancak annemin ve doktorlarımın destekleriyle ayakta kalmayı başardım.

Bu süreçte LÖSEV'in, yüreğimde ayrı bir yeri oluştu. Aileme maddi ve manevi destekleri oldu. Hayata bakış açımı onlar sayesinde değişti. Bugün hastalığımdan kurtulmama rağmen her zaman yanımdalar. Bu yıl hayatımda çok şeyler değişti. İlk kez denizi gördüm. Benim gibi bir çok arkadaşımla LÖSEV sayesinde hayatımızda unutamayacağımız bir tatil yaşadık."

Kasap, kendisi gibi kanser hastası olan çocuklara, umutlarını yitirmemelerini, ayakta durmaktan, gülümsemekten asla vazgeçmemelerini önerdi.