KONYA (AA) - Lösemili Çocuklar Vakfının (LÖSEV) "Anadolu'ya Tır Dolusu LÖSEV Yardımı Projesi" kapsamında oluşturulan "İyilikler Tırı", Konya'ya geldi.

Kentte bir alışveriş merkezi önünde konuşlandırılan tırdaki, giyim, tekstil, gıda, kırtasiye, oyuncak, et, kuru gıda gibi malzemeler lösemili çocuklara ve ailelerine dağıtıldı.

LÖSEV Sosyal Hizmetler Yönetmeni Arzu Bağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, proje kapsamında Türkiye'nin dört bir yanında ihtiyaç sahibi lösemili ailelere yardımları ulaştırdıklarını söyledi.

Tırlarda gıda, giyim, tekstil, kırtasiye, oyuncak ve kırmızı et yardımlarının, LÖSEV'e kayıtlı aileler için hazır bulunduğunu aktaran Bağ, şunları kaydetti:

"Ailelerimiz ulaştırdığımız yardımlardan ihtiyaçlarına göre gönüllerince alabilecekler. Tırımız 2012 yılından bu yana 66 ilde toplam 7 bin 594 aileye iyiliklerini ulaştırmış ve zorlu savaşlarında miniklerimizi yalnız bırakmamıştır. İsteyen vatandaşlarımız yardım ulaştırdığımız illerde tırımızı gördükleri noktada bağışlarını iletebilir ve lösemili çocuklarımıza yardım elini uzatabilirler."

Bağ, tırın Konya'dan sonraki durağının Eskişehir olacağını söyledi.