AKKAR (AA) - Lübnan'ın kuzeyinde yer alan, Kavaşra Köyü'nde, Türk temsilcilerin de katılımıyla düzenlenen "Türkmen düğünü" renkli görüntülere sahne oldu.

Akkar ilindeki Kavaşra Köyü'nde, Gassan Hıdır ve Gülay Esad'ın düğününde yüzyıllardır süregelen Türkmen gelenek ve göreneklerine göre "gelin alma" merasimi düzenlendi. Yöresel ezgiler eşliğinde tef çalarak, Türk bayrağı resmedilmiş kız evine girilmesiyle başlanan düğüne, damadın geline çiçek verip duvağını açmasıyla devam edildi. Ardından davul zurna ekibinin çaldığı yöresel havalarla, oynanan oyunlara köyün yaşlı Türkmenleri de eşlik etti.

Türkiye'nin Beyrut büyükelçisi Çağatay Erciyes ve beraberindeki heyetin Türkmen gençlerin mutluluğunu paylaşmak amacıyla düğüne katılımıyla coşku daha da arttı. Türkmenler tarafından yoğun ilgi gösterilen Türk heyeti havai fişekler ve yöresel kıyafetli gençlerin söylediği şarkılarla karşılandı. Kız evine gelerek gelin Gülay'ın kuşağını bağlayan Büyükelçi Erciyes Türkmen, çifte mutluluklar dileyerek onları uğurladı.

Düğünde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nın (TİKA) Beyrut Ofisi Koordinatörü İbrahim Ergir, Beyrut Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Cengiz Eroğlu ve Türkiye'nin Beyrut büyükelçiliğinden yetkililer hazır bulundu.

Lübnan'da Türkmenlerin yanı sıra Türkiye ile tarihsel bağları olan Girit Türkleri, Anadolu kökenli aileler, Çerkezler ve Mardinliler yaşıyor.

Muhabir: Furkan Güldemir