SİVAS (AA) - Sivas'ta bir süredir maaşlarını alamayan ve işten çıkartılan Demir Çelik Fabrikası çalışanları, eylem yaptı.

İşçiler, Cumhuriyet Meydanı'na omuzlarında taşıdıkları ve üzerinde "Sivas Demir Çelik Fabrikası vefat etmiştir, katkıda bulunanların gözü aydın" yazan, Türk bayrağına sarılı tabutla geldi. İşçiler, temsili cenaze namazı da kılarak, görevleri başında hayatını kaybeden mesai arkadaşları için saygı duruşunda bulundu.

Üzerinde baret ve eldiven bulunan tabutu bir süre omuzlarında taşıyan işçiler, daha sonra otobüsle Yukarı Tekke Mezarlığı'na geldi. İşçiler tabutu Yukarı Tekke Cami ve Abdulvahabi Gazi Türbesinin önündeki musalla taşına koyarak helallik istedi. 

Çelik-İş Sendikası Sivas Şube Başkanı Mustafa Erturhan, burada yaptığı açıklamada, 1 Aralık itibarıyla işveren tarafından tüm işçilerin iş akitlerinin feshedildiğini söyledi.

İş akitlerinin feshedilmesini Sivas Demir Çelik işçilerinin ölüm sebebi olarak saydıklarını belirten Erturhan, "Bugün bir cenaze merasimi düzenledik. Cenazemizi Yukarı Tekke Mezarlığına getirdik" dedi. 

İşçiler daha sonra tabutu musalla taşında bırakarak, otobüslerle şehir merkezine döndü.

İşçilerin eylemi sırasında polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü.