Mader-i Mevlana Mümine Hatun Vakfı, İmaret Mahallesi Karamanoğlu Mehmetbey Caddesi no: 15’de hizmete açıldı.

Açılışa, Karaman Valisi Murat Koca, Karaman İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Karaman Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Karaman Defterdarı İhsan Mintaş, davetliler ve Karaman halkı katıldı.

Başta Karaman’da ikamet eden ve yardıma ihtiyacı olan herkese dil, din, ırk ayrımı yapmadan yardım elini uzatacak olan vakıf, Mader-i Mevlana Mümine Hatun’un da tanıtılması için faaliyette bulunacak. Toplumda geniş ölçekli bir yardımlaşma ve dayanışma bilincini oluşturacak olan vakıf, kamuoyunu yoksul ve ihtiyaç sahibi kesimlerden haber edecek. Toplumun ilmi, kültürel, sosyal ve ekonomik kalkınmasına yardımcı olacak olan vakıf, bilgili ve aydın gençlerin yetişmesine maddi ve manevi katkıda bulunacak. İnsanların vatanına, milletine ve tüm insanlığa faydalı olmalarını sağlamak amacıyla milli, manevi, ahlaki dini ve örfi gelişmeleri için her türlü destekte bulunacak olan Mader-i Mevlana Mümine Hatun Vakfı, yasaların ön gördüğü ölçüde eğitim, öğretim, sağlık, sosyal, kültürel, tarihi ve dini alanlarda tesisler kuracak, kurulmuş olan tesisleri de destekleyecek.

Açılışta konuşan Mader-i Mevlana Mümine Hatun Vakfı kurucusu Kamil Özgünay; “Uzun ve ince bir yoldan geldik. 30 Haziran 2014 tarihinde mahkeme kararıyla tescil edilen vakfımız uzun bir yola çıktı ve nihayet 4 Şubat 2016 tarihinde resmi gazetede yayınlanarak resmiyetini kazandı. Bunun için sesimizi duyuramadık. Hizmetlerimizde de büyük aksamalar oldu. Ama bundan sonra Cenap-ı Allah izin verirse hizmetlerimizi daha güzel daha mükemmel şekilde yapmaya çalışacağız. Vakfımız, çok çeşitli plan ve projeleri olan geniş kapsamlı bir vakıf hizmeti verecek. Biz inşallah ilk önce Mevlana Hazretlerinin annesini tanıtacağız duyuracağız. Bundan sonrada Mevlana Hazretlerinin törenlerinin buradan başlamasını sağlamak için Konya’daki yöneticilerle birlik içerisinde çalışacağız.” dedi.

Vakıf kurucusu Özgünay’ın konuşmasından sonra program sema gösterisi ve ikram ile devam etti.