KONYA (AA) - Konya'nın mağaraları ile ünlü Derebucak ilçesi, son zamanlarda fotoğraf topluluklarının ilgi odağı oldu. Beyşehir Fotoğraf Topluluğu (BEYFOT) tarafından Derebucak ilçesine yönelik fotoğraf etkinliğine çok sayıda fotoğrafçı katıldı.

2016 yılının ilk gezisinde mağaralarıyla ilgi çeken Derebucak'ta buluşan Beyşehirli fotoğrafçılar, ilçe merkezinin yanı sıra Gencek, Taşlıpınar, Çamlık ve Durak mahallelerinde en güzel kareleri yakalayabilmek için deklanşöre bastı.

BEYFOT Başkanı Seyit Konyalı, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni yılla birlikte topluluk olarak fotoğraf etkinliklerine başladıklarını söyledi.

Topluluk üyeleriyle Beyşehir Köprübaşı mevkiinden hareket eden fotoğrafçıları taşıyan toplu taşıma aracının Derebucak'a ulaştığını aktaran Konyalı, bölgedeki çekim çalışmalarında yöre halkının da yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını belirtti.

Bu ilgiden fazlasıyla memnun kaldıklarını anlatan Konyalı, şu bilgileri verdi:

"BEYFOT olarak tecrübeli fotoğrafçılar ile uzun yıllardır bölgemizin turizm ve tanıtımı açısından gönüllü tanıtım elçileri olmanın gayretini gösteriyoruz. 2016 yılı itibari ile ise sürekli eğitim anlayışı esas alınarak topluluk faaliyetlerimizin halkımızı ve lise ve yükseköğrenim seviyesindeki öğrencilerimizi kapsayacak şekilde devam etmesinin yanısıra fotoğraf gösterileri, söyleşiler ile belirli periyotlarda fotoğraf sergileri de planlamaktayız. Derebucak'a yönelik ilk gezimizde, yörenin mimari yapısı, doğal güzellikleri ve mağara potansiyeline yönelik çekimler yaptık. Gezimizde insan ve yaşam üzerine hareketsiz görseller elde etmeye çalıştık."