NEVŞEHİR (AA) -  Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov'a, Nevşehir’in Uçhisar beldesinde, bir sokağın isminin "Üsküp" olarak değiştirilmesine ilişkin Belediye Meclis kararının beratı verildi.  

Kapadokya Şiir Şöleni'ne katılmak için Nevşehir'e gelen Makedonya Cumhurbaşkanı İvanov, Uçhisar Belediyesini ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı İvanov’u burada Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan ve Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan karşıladı.

Belediye Başkanlığı makamında bir süre Ceylan ve yetkililerle sohbet eden İvanov’a, Karaaslan tarafından daha önce "Beşinci Harman" olan sokağın isminin "Üsküp Sokağı" olarak değiştirilmesine ilişkin Uçhisar Belediye Meclisi’nde alınan kararın beratını verildi.

Daha sonra "Üsküp Sokağı" tabelası önünde düzenlenen törene katılan İvanov’u burada öğrenciler ellerindeki Türk ve Makedonya bayrakları ile karşıladı. Öğrencilere Türkçe "Merhaba" diyen İvanov daha sonra çocuklarla fotoğraf çektirdi.

Törende konuşan Uçhisar Belediye Başkanı Ali Kararaslan, Makedonya halkına Kapadokya’dan bir hediye vermek amacıyla Belediye Meclisince bir sokağa "Üsküp" adını verdiklerini belirterek, bu sayede her iki ülke arasındaki kardeşlik duygularının daha da ileri noktalara taşınmasını umut ettiklerini kaydetti.

Konuşmanın ardından "Üsküp Sokağı" tabelası üzerindeki örtü Cumhurbaşkanı İvanov ve Vali Mehmet Ceylan tarafından açıldı.