BATMAN (AA) - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Bölgemizin Ortadoğu coğrafyasına ilham kaynağına dönüşeceğine inanıyorum. Ama bunun için hep birlikte çalışmamız lazım" dedi.

Çeşitli incelemelerde ve temaslarda bulunmak üzere Batman'a gelen Şimşek, Batman Havaalanında Vali Azmi Çelik, Emniyet Müdürü Necati Denizci, AK Parti Batman İl Başkanı Murat Güneştekin ve partililer tarafından karşılandı.

Batman Valiliği bünyesindeki gençlik merkezine geçen Şimşek, kamu kurumlarında çalışan memurların eğitimini gördüğü işaret dili sertifika törenine katıldı.

Memurlarla işaret dili yoluyla iletişim kurmaya çalışan Şimşek, kamu hizmetlerinden işitme engellilerin en iyi şekilde yararlanmasının ön koşulunun iletişim kurabilmek olduğuna vurgu yaptı.

Şimşek, memurların, üç aylık eğitim döneminde 120 saatlik kursa tabii tutulduğunu bildirerek, "İşitme Engelliler Derneği ve Gençlikevi işbirliği ile 300 kursiyerimize işaret dili eğitimi verildi. Kamu kuruluşlarına, özellikle engelli kardeşlerimize hizmet noktasında gerekli hassasiyeti göstermeleri için bir kez daha rica ediyorum. Herkese kaliteli hizmet sunmak bizim asli görevimizdir. Memurlarımızın ve bizlerin tek varlık sebebi millete, sizlere hizmet etmektir" dedi.

2015 yılının birlik, kardeşlik içerisinde, ileriye umutla ve pozitif bakabilecek bir yıl olacağına inandığına değinen Şimşek, "Bölgemizin Ortadoğu coğrafyasına ilham kaynağına dönüşeceğine inanıyorum. Ama bunun için hep birlikte çalışmamız lazım. Hepinizin desteği ve hepinizin güç vermesi son derece önemlidir" ifadelerini kullandı.