BATMAN (AA) - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Bizim dönemdeki şartlarla bugünün şartları çok farklı. Benim okula başladığım 70'li yıllarla bugünün Türkiyesi arasında, gerek imkan gerekse farkındalık anlamında dağlar kadar fark var" dedi.

Bakan Şimşek, Batman 19 Mayıs Mahallesi'ndeki Çok Amaçlı Toplum Merkezini ziyaret etti.

Merkezde biçki dikiş kurslarında eğitim gören kursiyerlerle sohbet eden Şimşek, İngilizce eğitimi alan öğrencilerle de kısa süre İngilizce sohbet etti. Şimşek, sonraki gelişinde kendisinin de bir ders vereceğini söyledi.

Yahya Kemal Beyatlı Lisesinde de "Rol Model Mehmet Şimşek" konulu söyleşiye katılan Şimşek, öğrencilik yıllarını ve tecrübelerini anlattı.

Şimşek, "Bizim dönemdeki şartlarla bugünün şartları çok farklı. Benim okula başladığım 70'li yıllarla, bugünün Türkiyesi arasında, gerek imkan, gerekse farkındalık anlamında dağlar kadar fark var" diye konuştu. 

Şimşek, şöyle devam etti:

"Düşünebiliyor musunuz bir dağ köyünde okuma yazma bilmeyen bir ailenin ferdi olarak, bütün bu basamakları teker teker çıkıp, bugün karşınıza bu kapasiteyle bu görevle çıkabilmenin ihtimali o günler için belki milyonda bir, belki de milyarda bir olabilirdi. Ama bugün artık öyle değil. Bugün gerçekten başarmak isteyen, kazanmak isteyen için çok daha iyi imkanlar var. Öncelikle şunu söyleyeyim: biz eğitimi öncelendirdik. Çünkü eğitim 77 milyonu ilgilendiriyor. Eğitim sadece okul sıralarında oluşan bir süreç değil. Biz hayat boyu eğitim süreci içerisindeyiz. Hayat boyu öğrenciyiz. Şimdi bazen şunu söylüyorlar: 'Şu adam şanslıydı', 'İşte şu tesadüf.' Tesadüf, şans bence en az etkili koşullardır. Yani bir şanstan, bir şansın ortaya çıkaracağı fırsattan yararlanmak için ona hazır olmak lazım."