NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'de bir manavın para kasasından yaklaşık bin lira çalan kişi, güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Alınan bilgiye göre, Yeni Mahalle Lise Caddesi'nde bulunan bir manava gelen O.D (18), meyve alma bahanesiyle iş yeri sahibinden poşet istedi. Bir süre oyalanan O.D, iş yeri sahibinin başka müşteriyle ilgilenmesini fırsat bilerek para kasasına yöneldi. Kasada bulunan yaklaşık bin lirayı alan şüpheli, daha sonra iş yerinden ayrıldı.

Kasada para olmadığını fark eden iş yeri sahibi Aytekin Köstekçi, durumu polise bildirdi. Polis ekiplerinin iş yerindeki güvenlik kamerası kayıtlarını incelemesinin ardından şüpheli O.D, gözaltına alındı. 

Emniyetteki ifadesinin ardından savcılığa sevk edilen O.D, görüntü almaya çalışan gazetecilere hakaret etti.

İş yeri sahibi Aytekin Köstekçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, kasadaki bin liraya yakın paranın olmadığını fark ettikten sonra güvenlik kamerası kayıtlarını incelediğini ve şahsın kasadan parayı aldığını tespit ettiğini anlattı.

Manavda çalışan Ramazan Karataş ise "Benden mandalina ve portakal istemişti, ben reyona giderken kasadaki paraları almış. Çıkarken de bana 'ablamı alıp geleceğim' dedi ama geri dönmedi. Sonra kamera kayıtlarını inceledik, hırsızlık yaptığını gördük" diye konuştu.