MARDİN (AA) - Midyat ilçesinde 2 besici ortak işlettikleri çiftlikteki koyunlardan 45'inin yabani hayvanların saldırısı sonucu telef olduğunu öne sürerek Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne başvurdu.

Düzova Mahallesi'nde besicilik yapan Şehabettin (35) ve Siraç Akyıldız, çiftliklerindeki 150 koyundan 45'inin telef olduğunu, 10'unun da yaralandığını gördü. Hayvanlarının yabani hayvanlarının saldırısı sonucu telef olduklarını iddia eden besiciler, durumun tespit edilmesi ve zararlarının karşılanması için Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne başvuruda bulundu.

Şehabettin Akyıldız, yaptığı açıklamada, besicilik yaparak geçimlerini sağladıklarını belirterek, durumu yetkililere bildirdiklerini söyledi.

"Çiftlikteki 150 koyunu banka kredisi ile almıştık" diyen Akyıldız, büyük mağduriyet yaşadıklarını belirtti.

Siraç Akyıldız ise yaralanan koyunları da kesim için satamadıklarını anlatarak, kasapların kuduz olduğu düşüncesiyle koyunları satın almak istemediğini dile getirdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünden yapılan açıklamada yapılacak tespitin ardından hayvanların telef olma nedeninin ortaya çıkacağı kaydedildi.