Mardin’de lise öğrencileri, umreye gitmek için kermes düzenledi.

Mardin Şakir Nuhoğlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, umreye gitmek için yöresel yemeklerin yer aldığı bir kermes düzenledi. Mardin Öğretmenevi’nde düzenlenen kermesin açılışında konuşan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Türkiye’nin geçmişten bugüne çok geliştiğini ve daha da iyiye gideceğini söyledi. İmam hatipli öğrencilerin ilmin yanında İslam davasına sahiplenmeleri ve İslam’ın yayılmasındaki gayretlerin her zaman başarılı olduğunu dile getiren Prof. Dr. Ağırakça, "Bu kermesi düzenleyenlere teşekkür ediyoruz. Umreye gidecek olan kardeşlerimize başarılar diliyorum. Şimdiden Allah umrelerini kabul etsin inşallah. Sadece 10 öğrenci değil gelecek yıllarda bütün kızlarımızı Umreye götürmenin yollarını aramalıyız. Çokça kitap okuyun. Sizlerden İlahiyat Fakültesine gelmeniz ve orada yüksek doktora yapmanızı istiyoruz. Çünkü biz ilmi seviyeyi ne kadar yükseltirsek o kadar ülkeyi başarılı bir hale getirmiş olacağız" dedi.

Okul öğretmenlerinden Şeyhmus Ağırakça ise, "Lise son sınıfta okuyan 10 öğrencimizi Rabbimiz nasip ederse umreye göndermek için böyle bir kermes düzenledik. Kermeste mahalli yemeklerimiz, tatlılarımız ve içeceklerimiz var. Gelenlerden Allah razı olsun. Bu talep öğrencilerimizden geldi" diye konuştu.

Öğrencilerden Büşra Erkan da, derste umre konusu işlerken çok etkilendiklerini ve umreye gitmek için böyle bir program yapmak istediklerini kaydederek, umreye gitme hayallerine ailelerinin de desteklediğini ifade etti.

Kermesin bugün akşama kadar açık kalacağı belirtildi.